ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική παρέλαση με νέους βαλλιστικούς πυραύλους και drone παρακολούθησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Αντιπροσωπείες της Κίνας και της Ρωσίας βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο του εορτασμού

Βόρεια Κορέα: Στρατιωτική παρέλαση με νέους βαλλιστικούς πυραύλους και drone παρακολούθησε ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Στρατιωτική παρέλαση στη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της οποίας επιδείχθηκαν νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές και νέα στρατιωτικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επέβλεψε ο Κιμ Γιονγκ Ουν επ’ ευκαιρία της 70ής επετείου της «ημέρας της νίκης», της σύναψης της εκεχειρίας με την οποία τερματίστηκε ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953).

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA ανέφερε: «Στρατηγικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης και επιθετικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων που αναπτύχθηκαν και παρήχθησαν πρόσφατα (…) πέταξαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης» προς την πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Αντιπροσωπείες της Κίνας και της Ρωσίας –επικεφαλής αυτής της τελευταίας τέθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού– βρίσκονται στην Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο του εορτασμού, του πρώτου μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η παρουσία τους στην παρέλαση όπου επιδείχθηκαν ICBM, η ανάπτυξη των οποίων είχε απαγορευθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας με την υποστήριξη του Πεκίνου και της Μόσχας, έρχεται σε χτυπητή αντίθεση με τη στάση τους τα προηγούμενα χρόνια, όταν έπαιρναν αποστάσεις από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

Οι δύο από τους πυραύλους που επιδείχθηκαν, οι Hwasong-17 και Hwasong-18, έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο των ηπειρωτικών ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κιμ συζήτησε με τον Σαϊγκού την προώθηση της στρατηγικής συνεργασίας της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας σε στρατιωτικό επίπεδο και σε ζητήματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια γεύματος που του παρέθεσε, σύμφωνα με βορειοκορεατικά κρατικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία μετά την παρέλαση η ρωσική αντιπροσωπεία αναχώρησε για να επιστρέψει στη Μόσχα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.