ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Βουλγαρία: Πολίτες διαφωνούν με τη στήριξη που παρέχει η χώρα στην Ουκρανία

Συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου

Βουλγαρία: Πολίτες διαφωνούν με τη στήριξη που παρέχει η χώρα στην Ουκρανία

Εκατοντάδες διαδηλωτές  που διαφωνούν με τη στήριξη που παρέχει η Βουλγαρία στην Ουκρανία, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου στη Σόφια, κρατώντας βουλγαρικές και ρωσικές σημαίες.

Οι συγκεντρωμένοι υποστηρικτές του κόμματος Vazrazhdane («Αναγέννηση») ζητούσαν την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών – για έκτη φορά μέσα σε δύο χρόνια.

Πολλοί φώναζαν «παραίτηση», απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση.

Αστυνομικοί είχαν αναπτυχθεί γύρω από τα κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ των οποίων και στο υπουργείο Άμυνας, στο οποίο κάποιοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αυγά.

Η Βουλγαρία, η οποία έχει στείλει όπλα στην Ουκρανία, ήρε την περασμένη εβδομάδα την απαγόρευση εισαγωγής ουκρανικών σιτηρών.

«Οι Βούλγαροι δεν θέλουν να συμμετάσχουν στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, θέλουμε να μείνουμε ουδέτεροι», είπε μια 60χρονη επιχειρηματίας, η Νέλι Τιουλέκοβα.

Οι Βούλγαροι διαφωνούν επίσης με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία, κάτι που «πυροδοτεί περαιτέρω τον πόλεμο», όπως είπε.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα «Έξω οι αμερικανικές βάσεις, η Βουλγαρία είναι ειρηνική ζώνη», αναφερόμενοι στη νέα στρατιωτική βάση που εγκαταστάθηκε στη χώρα. «Οι τελευταίες εντολές από τους αφέντες της Βουλγαρίας, από τις ΗΠΑ, είναι να φτιάξει η Βουλγαρία μια νέα στρατιωτική βάση. Έξω το ΝΑΤΟ», είπε ο Κοσταντίν Κοσταντίνοφ, ο επικεφαλής του κόμματος «Αναγέννηση», μιλώντας στο πλήθος.

Η πορεία των διαδηλωτών τερματίστηκε μπροστά από ένα μνημείο του σοβιετικού στρατού. Εκεί συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν στο μνημείο, το οποίο έχει καλυφθεί για λόγους ασφαλείας. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να απομακρύνει αυτό το μνημείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Νέλι Μπαλαμπάνσκα, 51 ετών, ηλεκτρολόγος μηχανικός, είπε ότι ελπίζει πως οι κινητοποιήσεις θα οδηγήσουν στην παραίτηση της κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.