ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χαρούμενο το Κίεβο: «Επικροτούμε την απόφαση του ICC για τον Β.Πούτιν»

Δηλώσεις του Ουκρανού υπουργού Εξωτερικών

Χαρούμενο το Κίεβο: «Επικροτούμε την απόφαση του ICC για τον Β.Πούτιν»

Ελάχιστη  ώρα αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για «εγκλήματα πολέμου» ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έστειλε μήνυμα… ικανοποίησης.

«Ο τροχός γύρισε: Επικροτώ της απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα για τη βίαιη μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία. Οι διεθνείς εγκληματίες θα λογοδοτήσουν για κλοπές παιδιών και άλλα διεθνή εγκλήματα».

Σύμφωνα με το Κίεβο, 16.221 παιδιά απελάθηκαν στη Ρωσία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά η Επιτροπή δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτά τα στοιχεία.

Οι επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές

«Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι τα κύματα επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με αφετηρία την 10η Οκτωβρίου 2022, κατά των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών και η χρήση βασανιστηρίων από τις ρωσικές αρχές θα μπορούσαν να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», τονίζουν, προτείνοντας τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών.

Ειδικότερα, η Επιτροπή καθιέρωσε «ένα μοτίβο εκτεταμένων παράνομων κρατήσεων» σε περιοχές που ελέγχονται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με στόχο πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών. Ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων που κρατούνται σε αυτές τις «εξειδικευμένες εγκαταστάσεις» στην Ουκρανία και τη Ρωσία βασανίζονται, σύμφωνα με ερευνητές, συστηματικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.