ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΥΠΕΞ Ιράκ σε Α.Μπλίνκεν: «Η Βαγδάτη και η Ουάσιγκτον πρέπει να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις»

Για το μέλλον του αντιτζιχαντιστικού διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που συγκροτήθηκε το 2014

ΥΠΕΞ Ιράκ σε Α.Μπλίνκεν: «Η Βαγδάτη και η Ουάσιγκτον πρέπει να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Φουάντ Χουσέιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες Τρίτη (6/2) με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε ότι η Βαγδάτη και η Ουάσιγκτον πρέπει να μιλήσουν για το μέλλον του αντιτζιχαντιστικού διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που συγκροτήθηκε το 2014.

Οι δυο χώρες άρχισαν διαπραγματεύσεις τον περασμένο μήνα, όμως, προτού συμπληρωθούν 24 ώρες, τρία μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν σε επίθεση drone εναντίον αμερικανικής βάσης υποστήριξης στην Ιορδανία.

Η Ουάσιγκτον επέρριψε την ευθύνη για αυτή σε ένοπλες οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν που δρουν στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας και, την περασμένη εβδομάδα, εξαπέλυσε αεροπορικούς βομβαρδισμούς με δεκάδες νεκρούς και στις δύο χώρες. Διαμηνύει πως οι επιχειρήσεις αντιποίνων θα συνεχιστούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι συνομιλίες ΗΠΑ/Ιράκ έχουν διακοπεί έκτοτε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.