ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Η αποχώρησή μας από τη συμφωνία για τα πυρηνικά δεν σημαίνει ότι ετοιμαζόμαστε για πυρηνικές δοκιμές»

«Η απόσυρση από την επικύρωση δεν υπονομεύει κατά κανέναν τρόπο την εποικοδομητική μας προσέγγιση»

ΥΠΕΞ Ρωσίας: «Η αποχώρησή μας από τη συμφωνία για τα πυρηνικά δεν σημαίνει ότι ετοιμαζόμαστε για πυρηνικές δοκιμές»

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Βλαντίμιρ Γερμάκοφ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS πως «η προγραμματισμένη απόσυρση της Ρωσίας από την επικύρωση της διεθνούς συνθήκης με την οποία απαγορεύονται οι πυρηνικές δοκιμές ότι σκοπεύουμε να κάνουμε πυρηνικές δοκιμές».

Η Ρωσία επικύρωσε την Συνολική Συνθήκη Απαγόρευσης των Δοκιμών (CTBT) το 2000, αλλά η κάτω βουλή του κοινοβουλίου, η κρατική Δούμα, αναμένεται να ψηφίσει αύριο, Τρίτη, νομοσχέδιο για την απόσυρση της επικύρωσής της.

Πιστεύετε ότι η ήττα της ΝΔ στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αποτελεί την αρχή του τέλους της διακυβέρνησης Μητσοτάκη;

  • Ναι (55%, 9.016 Votes)
  • Ίσως ναι (20%, 3.299 Votes)
  • Όχι (20%, 3.169 Votes)
  • Ίσως όχι (3%, 488 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (2%, 277 Votes)

Σύνολο ψήφων: 16.249

Loading ... Loading ...

Η Δούμα προχωρά στο βήμα αυτό μετά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σημείωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η θέση της Ρωσίας όσον αφορά την συνθήκη θα πρέπει “να αντανακλά” αυτήν των ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον υπέγραψε, αλλά ποτέ δεν επικύρωσε τη συνθήκη.

“Η απόσυρση από την επικύρωση δεν υπονομεύει κατά κανέναν τρόπο την εποικοδομητική μας προσέγγιση όσον αφορά την CTBT και δεν σημαίνει ότι η χώρα μας σκοπεύει να επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές”, σημείωσε ο επικεφαλής.

Ο Γερμάκοφ πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα μείνει προσηλωμένη σε μορατόριουμ των δοκιμών που κήρυξε το 1992. Η θέση της Ρωσίας, συνέχισε, ορίστηκε από τον Πούτιν τον Φεβρουάριο, όταν αυτός είπε ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει δοκιμή μόνον αν οι ΗΠΑ το κάνουν πρώτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πούτιν δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι δεν είναι έτοιμος να πει αν είναι απαραίτητη ή όχι μια πυρηνική δοκιμή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.