ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνεκπαίδευση Ελλάδας-ΗΠΑ με ελικόπτερα Apache, Blackhawk και ειδικές δυνάμεις (βίντεο)

Συνεκπαίδευση Ελλάδας-ΗΠΑ με ελικόπτερα Apache, Blackhawk και ειδικές δυνάμεις (βίντεο)

Διμερής συνεκπαίδευση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ με την ονομασία «Eddie’s Odyssey» πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 12 έως την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου. Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση συντονίστηκε από την διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Κατά την συνεκπαίδευση, πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του πεδίου βολής «Καράβια» πραγματικά πυρά από επιθετικά ελικόπτερα των δύο χωρών και συνεργασία σε αντικείμενα επίγειας τερματικής καθοδήγησης πυρών, από τμήματα ειδικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με αεροκίνηση σε βραχονησίδα.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, ελικόπτερα AH-64 A/D και ελικόπτερα CH-47D της Αεροπορίας Στρατού. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχαν επιθετικά ελικόπτερα AH-64E, ελικόπτερα UH-60 και ελικόπτερα HH-60 της 101 Combat Aviation Brigade.

https://www.vimeo.com/500876670

Στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων, με την επωνυμία «Πήγασος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Η συνεκπαίδευση περιελάμβανε αντικείμενα αεροκίνητων επιχειρήσεων προς εξάλειψη αεροπρογεφυρώματος και παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο πεδίο της μάχης. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν δυνάμεις από την 71 αερομεταφερόμενη ταξιαρχία και ελικόπτερα UH-1H, ΑΗ-64 της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού. Από αμερικανικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και ελικόπτερα UH-60 της 101 Combat Aviation Brigade.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.