ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων

Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό Ειδικών Δυνάμεων

Η επίλεκτη μονάδα «Λεοπαρδάλεις του Χιονιού» του κινεζικής Αστυνομίας ήταν ο νικητής του 5ου ετήσιου Διαγωνισμού Μαχητή που διεξάγεται στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων (KASOTC) King Abdullah II στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει αναπτύχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα Κέντρο Εκπαίδευσης για Ειδικές Δυνάμεις που χαρακτηρίζεται από τα καλύτερα διεθνώς!

Στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται επίλεκτες μονάδες αντιτρομοκρατίας και μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο με 33 συμμετοχές από 18 χώρες στις οποίες περιλαμβάνονται ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Ελβετία, Ελλάδα,  Ολλανδία, Κατάρ, Μαλαισία, Λιβανο, Αλγερία, Καζακστάν, Ιορδανία και Ιράκ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι η Κίνα (η οποία ήδη κατέχει σημαντικές διακρίσεις) σάρωσε και φέτος τις πρώτες θέσεις!

Εκτός από την πρώτη κατέλαβε και τη δεύτερη στη γενική κατάταξη με την Ειδική Αστυνομική Μονάδα, (επίσης της κινεζικής Αστυνομίας) την οποία ακολούθησε στην 3η θέση το Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων της καναδικής Αστυνομίας.

Τέλος την 4η θέση κατέλαβε η παλαιστινιακή Προεδρική Φρουρά η οποία έχει εκπαιδευτεί στη Ρωσία και τις ΗΠΑ βελτιώνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις που είχε στη 10η θέση που κατέλαβε στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2012!

Ο διαγωνισμός επεκτάθηκε φέτος για να συμπεριλάβει 15 κύριες δραστηριότητες αντί των 7 που υπήρχαν μέχρι το 2012 με 3 νυχτερινές δοκιμασίες, ενώ άλλες 3 δοκιμασίες έγιναν χωρίς να είναι γνωστό το αντικείμενο για να δοκιμαστούν οι επιδόσεις σε αιφνίδιες καταστάσεις.

Στα σενάρια συμπεριλαμβάνονταν διασώσεις ομήρων, ανακατάληψη αεροσκάφους από αεροπειρατές, ανακατάληψη κτηρίου, εκκένωση τραυματία και αξιολόγηση σε αντικείμενα βολών με το σύνολο του φορητού οπλισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.