ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

H Τουρκία θα παρακολουθεί με ραντάρ κάθε κίνηση στο Αιγαίο

H Τουρκία θα παρακολουθεί με ραντάρ κάθε κίνηση στο Αιγαίο

Ραντάρ που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση στο Αιγαίο, έστησε η Τουρκία, στην πρώτη φάση του σχεδίου Ακτοπλοϊκής Επιτήρησης (SGRS).

Στόχος, επίσημα, είναι ο έλεγχος για να μπει ένα φρένο στις παράνομες δραστηριότητες στη θάλασσα. Η πρώτη φάση του σχεδίου καλύπτει μια περιοχή από τις ακτές της θάλασσας του Μαρμαρά, μέχρι την Ντάτσα (απέναντι από τη Σύμη). Συνολικά 11 σταθμοί παρατήρησης έχουν ήδη στηθεί στις ακτές, σύμφωνα με τη Hürriyet και πλέον γίνονται οι πρώτες δοκιμές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα συστήματα λειτουργούν σωστά.

Τα ραντάρ θα παρακολουθούν το Αιγαίο σε 24ωρη βάση και θα επιτρέπει την παρέμβαση σε περίπτωση που εντοπιστούν παράνομες δραστηριότητες, από διακίνηση προσφύγων μέχρι λαθραλιεία, αναφέρει το δημοσίευμα. Τα δεδομένα που θα συγκεντρώνονται από τους σταθμούς παρατήρησης θα αναλύονται από διάφορους αλγορίθμους αυτόματα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια «ανωμαλία», όπως για παράδειγμα δύο πλοία που πλησιάζουν πολύ- εγείροντας υποψία για διακίνηση προσφύγων- ή αν σκάφη κινούνται πιο αργά από ό,τι συνήθως, τότε οι χειριστές στο κέντρο ελέγχου θα δίνουν εντολή στις κάμερες να ζουμάρουν στη συγκεκριμένη περιοχή και θα στέλνουν τις εικόνες στη βάση, στην Αγκυρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από εκεί, τα στοιχεία θα διαβιβάζονται στο λιμενικό, τις ναυτικές δυνάμεις, τα υπουργεία Μεταφοράς, Περιβάλλοντος, Γεωργίας και Εμπορίου και αν οι αρμόδιες υπηρεσίες επιβεβαιώσουν ότι υπάρχει παράνομη δραστηριότητα, τότε θα σπεύδουν στο σημείο δυνάμεις της ακτοφυλακής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.