Συνεχίζει την προπαγάνδα η Άγκυρα: «Τουρκικά πολεμικά σκάφη “φυλάνε” τα Ίμια» – Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ (βίντεο)

Συνεχίζει την προπαγάνδα η Άγκυρα: «Τουρκικά πολεμικά σκάφη “φυλάνε” τα Ίμια» – Διαψεύδει το ΓΕΕΘΑ (βίντεο)

Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα για την επέτειο των Ιμίων και βγαίνουν συντονισμένα δημοσιεύματα από τα τουρκικά ΜΜΕ (σ.σ. όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah) τα οποία αναφέρουν πως το απόγευμα της Δευτέρας, 28.01.2019, στα Ίμια εστάλησαν τρία πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού και μια τουρκική ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής προκειμένου να περιπολούν και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».

Ως «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά ΜΜΕ εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

Τηλεοπτικά συνεργεία της Τουρκίας έχουν ήδη στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ίμια, «οι Ελληνες δεν πλησίασαν».

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Sabah, που ξεκινά ως εξής: “Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια. δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και “εκφοβίζουν” τους Έλληνες στρατιώτες“.

«Κάθε χρόνο οι Έλληνες επισκέπτονται τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνων. Φέτος δεν τα κατάφεραν» αναφέρει, ενδεικτικά, το παρακάτω tweet στο… πνεύμα της Sabah.

Πάντως το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει κατηγορηματικά όσα διακινούν οι τουρκικές εφημερίδες και αναφέρει πως στην περιοχή επικρατεί η «συνήθης κατάσταση», δηλαδή αγκυροβολημένα ελληνικά πλοία στα γύρω νησιά και αντιστοίχως τουρκική παρουσία στα λιμάνια της γείτονος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/HakkDavaNeferi/status/1089942415690158080

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.