ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Με προκλητική NAVTEX και υπερπτήσεις υποδέχτηκε η Άγκυρα τον EastMed

Με προκλητική NAVTEX και υπερπτήσεις υποδέχτηκε η Άγκυρα τον EastMed

Η Άγκυρα υποδέχθηκε την υπογραφή του East Med με αλλεπάλληλες υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά καθώς και με προκλητική NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Mε νέες προκλήσεις προχώρησε η Τουρκία, λίγες ώρες πριν την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τον αγωγό EastMed, δείχνοντας με τον πλέον εμφανή τρόπο τον εκνευρισμό της για το συγκεκριμένο ενεργειακό σχέδιο.

Ειδικότερα, 12 F-16 προχώρησαν σε 15 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε επτά παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας. Σημειώθηκαν δύο εικονικές αερομαχίες, ενώ τέσσερα μαχητικά ήταν οπλισμένα.

Έξι εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν το μεσημέρι τα τουρκικά F-16 στη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη την κλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο με την γνωστή «μέθοδο» των NAVTEX για ασκήσεις, γυμνάσια και για εκτέλεση βολών με πραγματικά πυρά του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Την ίδια στιγμή που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, η Άγκυρα εξέδιδε προκλητικές NAVTEX για ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο!

Ο υδρογραφικός σταθμός της Σμύρνης στην Τουρκία, προχώρησε στην έκδοση NAVTEX που «δεσμεύει» θαλάσσια περιοχή στο βορειανατολικό Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα τμήμα ανάμεσα στη Λήμνο και τη Λέσβο.

Στην εν λόγω περιοχή θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με βολές του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 από τις 10:01 π.μ μέχρι τις 11:30 π.μ. , όπως απεικονίζει ο παρακάτω χάρτης.

Δείτε αναλυτικά:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TURNHOS N/W : 0009/20 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 02-01-2020 14:41)
TURNHOS N/W : 0009/20
AEGEAN SEA
1. GUNNERY EXERCISE, ON 08 JAN 20 FROM 1001Z TO 1130Z IN AREA BOUNDED BY;
39 30.00 N – 025 33.00 E
39 40.00 N – 025 33.00 E
39 40.00 N – 025 20.00 E
39 30.00 N – 025 20.00 E
CAUTION ADVISED

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.