Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους κομμένους χαλκοσωλήνες στο κτίριο της Πλάκας, όπου σημειώθηκε η φονική έκρηξη με έξι νεκρούς, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες από την αυτοψία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού αποτυπώνουν το σημείο από το οποίο οι τρεις κατηγορούμενοι φέρονται να αφαίρεσαν χαλκό, αξίας μόλις 20 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρησιμοποίησαν κόφτη για να αποσπάσουν ένα μικρό τμήμα χάλκινου σωλήνα από τον μετρητή του κτιρίου.

Η παρέμβαση προκάλεσε διαρροή φυσικού αερίου, η οποία φέρεται να διήρκεσε περίπου πεντέμισι ώρες, πριν από την έκρηξη που κατέστρεψε τη διπλοκατοικία.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις σωληνώσεις

Στις φωτογραφίες διακρίνεται το σημείο της επέμβασης στις σωληνώσεις, από όπου φέρεται να διέρρευσε το αέριο και να διαχύθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου.

Εμφανίζονται επίσης δύο κίτρινες βαλβίδες, οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εάν είχαν κλείσει, θα μπορούσαν να είχαν διακόψει την παροχή και να είχαν αποτρέψει τη διαρροή.

Οι έρευνες των στελεχών της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ. βασίστηκαν, μεταξύ άλλων, στο υλικό από κάμερες ασφαλείας και στα ευρήματα της αυτοψίας, που οδήγησαν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η έκρηξη συνδέεται με την παρέμβαση στις σωληνώσεις.

Το ποινικό παρελθόν των κατηγορουμένων

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο ιστορικό των τριών συλληφθέντων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο 55χρονος Έλληνας έχει συλληφθεί συνολικά 46 φορές από το 1985, ο 37χρονος Έλληνας 14 φορές από το 2008 και ο 34χρονος Αλβανός 20 φορές. Οι συλλήψεις αφορούν, μεταξύ άλλων, υποθέσεις κλοπών, ληστειών και ναρκωτικών.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν τη Δευτέρα, ενώ αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων εμπρησμό με αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπων και ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Οι κατηγορίες σε βάρος τους δεν συνιστούν απόδειξη ενοχής.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram