ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεταφέρουν την ένταση στα Ίμια οι Τούρκοι: Σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής κυνηγούν Έλληνες αλιείς (βίντεο)

Μεταφέρουν την ένταση στα Ίμια οι Τούρκοι: Σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής κυνηγούν Έλληνες αλιείς (βίντεο)

Οι Τούρκοι συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις προκλήσεις σε βάρος των Ελλήνων ψαράδων, στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων κάνοντας ως όλη η περιοχή να τους ανήκει, (και των νησιών -δυτ. και ανατ.Ίμια- συμπεριλαμβανομένων) με το ΛΣ να είναι άφαντο.

Και το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι: Σε ποιον πλέον ανήκουν τα Ίμια; Ποιος ασκεί έλεγχο στην περιοχή;

Όπως φαίνεται σε νέο βίντεο λιμενικοί της γειτονικής χώρας ενεργούν σαν πειρατές και κόβουν τα παραγάδια ενός αλιευτικού.

«Το πήρε, το πήρε» ακούγεται να λέει ένας ψαράς, με έναν άλλο να προσθέτει, απευθυνόμενος προς τους Τούρκους: «Εντάξει, το πήρατε το παραγάδι… Μαζέψτε το και βάλτε το μες στην τσάντα, ρε».

Όπως λέει ο Βασίλης Λύρας, ένας από τους Έλληνες ψαράδες,

«εκεί που καλαράμε τα παραγάδια, πήγε και έπιασε την άκρη που μολάραμε και ανέβασαν τα παραγάδια επάνω στην καταδίωξη. Και μετά τα έβαλαν σε μια μαύρη σακούλα και μας τα δείχνανε. Αυτό έγινε για πρώτη φορά. Άλλες φορές κόβουν το καλαδούρι και παρατάνε τα παραγάδια κάτω. Ξέρεις τι είναι να σου βγάζουν το όπλο στο ένα μέτρο;».

Όπως προσθέτει ο κ. Λύρας, το περιστατικό συνέβη «στις 800 γιάρδες κάτω από τα Ίμια, προς την Καλόλιμνο. Σε όλα τα χρόνια που είμαι εδώ στα Ίμια, είναι η πρώτη φορά (που συνέβη) αυτό εδώ πέρα. Δεν έχει ξαναγίνει. Μόνο καλαδούρι έκοβαν όλα τα άλλα χρόνια».


Συνεχή τα επεισόδια από τον περασμένο Δεκέμβριο.

https://twitter.com/oulosP/status/1210916573008891904

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/oulosP/status/1217405825473380353

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.