Σύμβουλος Ερντογάν: «Η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη – Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις πλέον»

Σύμβουλος Ερντογάν: «Η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη – Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις πλέον»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία από την υπογραφή της μερικής οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Ακόμη και αν πρόκειται για μια συμφωνία κακή για εθνικά μας συμφέροντα, αφού χάνονται τεράστιες θαλάσσιες εκτάσεις, για να επιτευχθεί η συμφωνία, οι Τούρκοι θεωρούν ότι αυτή τους πλήττει ανεπανόρθωτα.

Ο İsmail Hakkı Pekin, πρώην επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του τουρκικού ΓΕΕΘΑ και τώρα σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν σε θέματα εθνικής ασφάλειας, αναφέρει ότι οι μαξιμαλιστικές τάσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο θα συνεχιστούν προτείνοντας να γίνουν σεισμικές έρευνες στο Καστελόριζο… τώρα.

«Οι μαξιμαλιστικές τάσεις της Ελλάδας δεν πρόκειται να σταματήσουν. Τα αιτήματα της Ελλάδας θα συνεχιστούν. Θέλουν το Αιγαίο δικό τους. Η σύγκρουση με την Ελλάδα είναι πλέον αναπόφευκτη.

Η Τουρκία δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση.

Η Τουρκία πρέπει αμέσως να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες στο Καστελόριζο. Η «γαλάζια πατρίδα» δεν είναι μια κενή ιδέα, αλλά για να διασφαλιστεί χρειάζεται σωστός προγραμματισμός.

Εάν λάβουμε υπόψη μας και την κατάσταση στην Λιβύη, δυστυχώς η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη», ανέφερε ο σύμβουλος του Ερντογάν.

Οι δηλώσεις του έρχονται την ακριβώς ημέρα με τις δηλώσεις Ερντογάν σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες στην ανατολ. Μεσόγειο αποφεύγοντας πάντως να αναφερθεί ευθέως στο Καστελόριζο.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Άγκυρα είχε σταματήσει τις προσπάθειες για εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο μετά από αίτημα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, προανήγγειλε νέες έρευνες, μετά τη συμφωνία.

«Δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία. Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσουμε τις γεωτρήσεις. Τώρα τις ξεκινούμε και πάλι. Ενημερώσαμε σχετικά την Μέρκελ», είπε.

«Τι κάνει εκεί η Ελλάδα και η Αίγυπτος;» διερωτήθηκε έξω από την Αγία Σοφιά, και επανέλαβε ότι η συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου είναι ανύπαρκτη.

«Η Μέρκελ μου ζήτησε να σταματήσω τις εργασίες γεώτρησης. Είπαμε, “εάν εμπιστεύεστε την Ελλάδα, τους άλλους, θα κάνουμε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες, αλλά δεν τους εμπιστευόμαστε”. Δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους και τώρα συνεχίσαμε αμέσως τις εργασίες γεώτρησης», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τη συμφωνία με τη Λιβύη με αποφασιστικότητα.

«Ειδικά στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, δεν χρειάζεται καν να διαπραγματευτούμε με εκείνους που δεν έχουν δικαιώματα ή νόμους», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.