ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ποια «κόκκινη γραμμή» στα 6 ν.μ.: Παραβιάστηκαν 2.108 φορές τα Ε.Χ.Υ. των 6 ν.μ. από τους Τούρκους μέχρι τον Αύγουστο!

Ποια «κόκκινη γραμμή» στα 6 ν.μ.: Παραβιάστηκαν 2.108 φορές τα Ε.Χ.Υ. των 6 ν.μ. από τους Τούρκους μέχρι τον Αύγουστο!

«Σουρωτήρι» έχει γίνει από τις τουρκικές παραβιάσεις η δήθεν «κόκκινη γραμμή» των έξι ναυτικών μιλίων των Εθνικών Χωρικών υδάτων από τις τουρκικές παραβιάσεις μέσα στο 2020.

Για να καταλάβουμε την αξιοπιστία των όσων υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και η αδελφή του πρωθυπουργού Ντόρα Μπακογιάννη περί της «κόκκινης γραμμής» των 6 ναυτικών μιλίων, το ίδιο το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2020 παραβιάστηκαν 2108 φορές τα Ε.Υ.Χ κάτω από τη ζώνη των 6 μιλίων και ως γνωστόν η Ελλάδα δεν απάντησε.

Στα 6 μίλια είπε ότι είναι η «κόκκινη γραμμή», δηλαδή ότι μπει εντός των 6 μιλίων θα βυθιστεί ενώ επαύξησε και η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτής και αδελφή του πρωθυπουργού και πρώην ΥΠΕΞ, η οποία τόνισε ότι «η εθνική κυριαρχία είναι στα 6 μίλια και δυνητικά θα μπορούσε να είναι στα 12 ναυτικά μίλια αν ασκούσαμε το δικαίωμα, αλλά τώρα δεν είναι τα 12 αλλά στα 6»

Άρα αν πάρουμε στα σοβαρά (που λεει ο λόγος) τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, ότι η ελληνική «κόκκινη γραμμή βρίσκεται στα έξι μίλια και εκεί βρίσκονται τα εθνικά χωρικά ύδατα, τότε μάλλον θα έπρεπε να είχαμε βάψει «κόκκινο» το Αιγαίο όχι λόγω των «κόκκινων γραμμών» αλλά με το αίμα των Τούρκων εισβολέων αφού εντός του 2020, που ακόμα έχουμε να διανύσουμε το ένα τέταρτο, τα τουρκικά πολεμικά πλοία παραβίασαν τα Εθνικά Χωρικά ύδατα των 6 μιλίων μόλις 2108 φορές!

Αυτό προφανώς εννοούσε ο Γ.Γεραπετρίτης όταν μιλούσε περί «κόκκινων γραμμών» και δεν είχε ενημερωθεί από το ΓΕΕΘΑ για το πάρτι που κάνουν στις ακτές των ελληνικών νησιών καθημερινά τα τουρκικά πολεμικά πλοία «κουρελιάζοντας» την εθνική κυριαρχία των έξι ναυτικών μιλίων που λέει η Ν.Μπακογιάννη.

Κι όλα αυτά χωρίς να πέσει ούτε μια προειδοποιητική βολή που απαιτεί βέβαια εντολή της κυβέρνησης.

2108 φορές μέχρι τον Αύγουστο και από τον Σεπτέμβριο «τα ίδια χάλια και χειρότερα».

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει εντολή για «άρξαται πυρ» πριν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις διεισδύσουν βαθιά μέσα στο χερσαίο έδαφος.

Όλα τα άλλα είναι ανέξοδοι ηρωισμοί με μοναδικό αποτέλεσμα την αποθράσυνση των Τούρκων εισβολέων.

Γιατί όπως και να το κάνουμε 2108 παραβιάσεις των έξι ναυτικών μιλίων μέχρι τον Αύγουστο δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας.

Είναι κάτι άλλο για το οποίο θέλουμε να αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε τη λέξη…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.