Αποκάλυψη στην εκπομπή PRONEWS: «Υπάρχουν 5.000 σελίδες άγνωστων πρακτικών των διαπραγματεύσεων για Αιγαίο»

Αποκάλυψη στην εκπομπή PRONEWS: «Υπάρχουν 5.000 σελίδες άγνωστων πρακτικών των διαπραγματεύσεων για Αιγαίο»

Την ύπαρξη επίσημων πρακτικών τουλάχιστον 5.000 σελίδων για τις συνομιλίες των μέχρι σήμερα 60 γύρων ελληνοτουρκικών διερευνητικών συνομιλιών για υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, εναέριο χώρο κλπ. αποκάλυψε μιλώντας χθες στην εκπομπή PRONEWS και στον Τάσο Γκουριώτη, ο νομικός και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου της Σχολής Ευελπίδων, Πολύκαρπος Αδαμίδης, ο οποίος έχει διατελέσει στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών και Διευθυντής Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Εθνικής Άμυνας!

Η ύπαρξη ενός τέτοιου όγκου πρακτικών, ενώ υποτίθεται ότι επίσημα πρακτικά δεν τηρούνται σε τέτοιου είδους διερευνητικές, δίνει μία άλλη διάσταση σε ότι έχει συζητηθεί και βέβαια όχι η συνολική δημοσιοποίησή τους, αλλά η επί μέρους αναφορά σε τμήματα των πρακτικών αυτών από πλευράς της κυβέρνησης θα «φώτιζε» την ελληνική θέση κατά την Μεταπολίτευση.

Το ερώτημα είναι απλό «Έχει συζητηθεί κάτι πέραν του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας;».

Και βέβαια αυτό αφορά και το σήμερα ή μάλλον, κυρίως το σήμερα, καθώς η μεν κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι συζητά μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, η δε Άγκυρα ότι οι διερευνητικές αφορούν αποστρατικοποίηση νήσων, εύρος εναέριου χώρου κλπ.

Η ύπαρξη τέτοιου όγκου πρακτικών δεν είναι κάτι που αφορά τους καρεκλοκένταυρους του ΥΠΕΞ, ούτε το «βαθύ κράτος» .

Είναι κάτι που αφορά τους Έλληνες και πρέπει να μάθουν, έστω των περίγραμμα των συζητήσεων αυτών.

Επίσης μιλώντας στο PRONEWS που μεταδόθηκε από την τηλεόραση του ALERT και το Βεργίνα TV, ο διδάκτορας του Πάντειου Πανεπιστημίου, τουρκολόγος, Δημήτρης Σταθακόπουλος, αποκάλυψε ότι «η Άγκυρα μετά τις Πρέσπες, σκλήρυνε την θέση της και έγινε ακόμα πιο αδιάλλακτη, διαπιστώνοντας ότι η Ελλάδα υποχωρεί ακόμα και μπροστά σε πολύ μικρότερα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά μεγέθη».

Ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ και αντιστράτηγος ε.α. και πρώην διοικητής της ΑΣΔΕΝ Νίκος Μανωλάκος, σε ερώτημα αναφορικά με την πιθανότητα ελληνοτουρκικής ένοπλης σύγκρουσης, απάντησε μεταξύ άλλων ότι «Η Τουρκία γνωρίζει την καταστρεπτική ισχύ που έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τα ίδια όπλα έχουμε άλλωστε. Δεν θα τολμούσε να προκαλέσει σε έναν πόλεμο την Ελλάδα», ενώ αναλύει το θέμα των διερευνητικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.