ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Sabah: «Η επίσκεψη του Μ.Τσαβούσογλου στην Ελλάδα προμηνύει την συνάντηση Κ.Μητσοτάκη και Ρ.Τ.Ερντογάν»

Sabah: «Η επίσκεψη του Μ.Τσαβούσογλου στην Ελλάδα προμηνύει την συνάντηση Κ.Μητσοτάκη και Ρ.Τ.Ερντογάν»

Η τουρκική εφημερίδα Sabah χαρακτήρισε τη διήμερη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα ως προάγγελο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που φέρει τίτλο «Επίσκεψη ανταπόδοσης στην Αθήνα -Προετοιμασία συνάντησης Ερντογάν-Μητσοτάκη, 7 θέματα στο τραπέζι», στις συναντήσεις του Τσαβούσογλου με τους Έλληνες κυβερνώντες, θα συζητηθούν οι σχέσεις των δυο χωρών, τα ζητήματα σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, τα «προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «Τούρκοι» της Δυτικής Θράκης» και το θέμα της επαναπροώθησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Τα 7 θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στην Αθήνα, σύμφωνα με τη Sabah, είναι τα εξής:

1. Σύγκρουση απόψεων για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

2. Υφαλοκρηπίδα

3. Διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για Κυπριακό

4. Παροχή υποστήριξης σε τρομοκρατικές οργανώσεις

5. Άσχημη μεταχείριση μεταναστών και επαναπρωθήσεις

6. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

7. Η πρόταση της Τουρκίας για τη Διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου

Το δημοσίευμα καταλήγει, αναφέροντας πως η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα γίνεται «μετά την ένταση που δημιούργησε ο Νίκος Δένδιας, με τις δημόσιες δηλώσεις του, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.