ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Επεισόδιο στα λιβανο-συριακά σύνορα με έναν νεκρό και 10 τραυματίες

Επεισόδιο στα λιβανο-συριακά σύνορα με έναν νεκρό και 10 τραυματίες

Στις μάχες που πραγματοποίηθηκαν σήμερα -Πέμπτη- στα λιβανο-συριακά σύνορα, ένας Σύρος σκοτώθηκε και δέκα άνδρες των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών όταν συριακό όχημα αρνήθηκε να σταματήσει σε ένα σημείο ελέγχου, έγινε γνωστό από πηγή των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

“Ένα φορτηγό προερχόμενο από τη Συρία, στο οποίο επέβαιναν 15 άνθρωποι, προσπάθησε να διασχίσει τα σύνορα στις 05:15 τοπική ώρα. Ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Χναϊντέρ”, τόνισε η ίδια πηγή.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους επιβάτες του φορτηγού, οι οποίοι οπλοφορούσαν και στις λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας, δέκα μέλη των οποίων μεταφέρθηκαν τραυματισμένα στο νοσοκομείο της πόλης Μπααλμπέκ.

Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, πριν από 19 μήνες, έχουν σημειωθεί πολλά επεισόδια ανταλλαγής πυρών στα σύνορα των δυο χωρών. Επίσης, αρκετές ήσαν οι φορές που οβίδες του συριακού στρατού έπεσαν στη λιβανική πλευρά των συνόρων.

Ο Λίβανος έχει διαμαρτυρηθεί επισήμως στη Συρία για παραβιάσεις του εδάφους του, ενώ το καθεστώς ‘Ασαντ κατηγορεί το Λίβανο ότι επιτρέπει την παράνομη είσοδο στη Συρία ενόπλων και όπλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.