ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενισχύσεις με Τσετσένους των ανταρτών στη Συρία

Ενισχύσεις με Τσετσένους των ανταρτών στη Συρία

Συνεχίζεται η ενίσχυση των ισλαμιστών ανταρτών μέσω Δυτικών προορισμών,μία ομάδα 39 Τσετσένων τρομοκρατών αναχώρησε από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, την περασμένη εβδομάδα για την Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να διεισδύσει στη Συρία, μέσα από τα τουρκικά σύνορα και να ενταχθεί με τις άλλες τρομοκρατικές ομάδες των ένοπλων ανταρτών στον πόλεμο κατά της Δαμασκού, αναφέρει το περσικό πρακτορείο Fars News Agency.

Οι 39 τρομοκράτες δεν είναι η πρώτη ομάδα Τσετσένων που αποστέλλονται στη Συρία. Όταν ξέσπασε η ένοπλη εξέγερση ενάντια στην κυβέρνηση της Δαμασκού, Τσετσένοι τρομοκράτες ήταν μεταξύ των πρώτων ξένων ισλαμιστών που απεστάλησαν στη Συρία μέσω Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργίας και Βρετανίας.

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι οι ένοπλες δυνάμεις της αντίστασης προέρχονται όχι από μερικές έστω χώρες αλλά από 29 αποδεδειγμένα διαφορετικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα οι Τσετσένοι, οι οποίοι είχαν αντιμετωπιστεί ως εχθροί ή τουλάχιστον ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας τόσο κάτω από την τσαρική Ρωσία, όσο και από την κομμουνιστική Ρωσία, οι περισσότεροι άφησαν τις περιουσίες τους και κατέφυγαν σε διάφορες χώρες του κόσμου, ειδικά στη Μέση Ανατολή.

Η Τσετσενία, η οποία αποτελεί μέρος της ρωσικής επικράτειας έχει δηλώσει την αυτονομία της παρά την αντίθεση της κυβέρνησης στη Μόσχα.

Οι αξιωματούχοι από την περιοχή,  που γνωρίζουν  την υπεράσπιση της Μόσχας προς την κυβέρνηση της Συρίας, τώρα θέλουν να προσελκύσουν την προσοχή και την υποστήριξη των δυτικών κρατών παρέχοντας βοήθεια στους τρομοκράτες στη Συρία, για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, με την αποστολή  τρομοκρατών στην αραβική χώρα.

Νωρίτερα, οι συριακές δυνάμεις του Στρατού που καταπολέμησαν τους τρομοκράτες στο Χαλέπι, είπαν ότι οι περισσότεροι από τους ένοπλους αντάρτες που πραγματοποιούν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον του συριακού λαού στη αραβική αυτή χώρα, είναι, από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, Τσετσενία και τη Λιβύη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.