ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ο τουρκικός Στρατός μπήκε στη στρατηγική πόλη Ρας Αλ Αϊν – Έτοιμος να εισέλθει και στο Ταλ Αμπιγιάντ (φώτο)

Ο τουρκικός Στρατός μπήκε στη στρατηγική πόλη Ρας Αλ Αϊν – Έτοιμος να εισέλθει και στο Ταλ Αμπιγιάντ (φώτο)

Κοντά στην κατάληψη δύο στρατηγικών πόλεων βρίσκεται ο τουρκικός Στρατός, ο οποίος εισήλθε στην στρατηγική συνοριακή πόλη Ras Al-Ayn μετά από τις μάχες με τους Κούρδους αντάρτες.

Νωρίτερα σήμερα οι ισλαμιστές που υποστηρίζονται από την Τουρκία ανακοίνωσαν την κατάληψη μίας κωμόπολης δυτικά του Tal Abyad. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις παρυφές τις πόλης και είναι έτοιμοι να εισβάλλουν κι εκεί.

Σύμφωνα με αναφορές από τη βόρεια Συρία, ο τουρκικός Στρατός, μαζί με τους ισλαμιστές αντάρτες, κατάφερε να εισέλθει στο Ras Al-Ayn αφού εισήλθε στην πόλη από τον δυτικό διάδρομο.

Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή διεξάγονται έντονες συγκρούσεις μέσα στην πόλη μεταξύ του τουρκικού Στρατού και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), με τους Τούρκους όμως να κερδίζουν έδαφος συνεχώς.

Την ίδια ώρα, το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA δημοσίευσε σήμερα το βράδυ ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις έχουν ήδη ξεκινήσει να αποχωρούν τόσο από τον Ras Al-Ayn όσο και από το Tal Abyad.

Κάποιοι μαχητές του SDF έχουν κάνει και τους ίδιους ισχυρισμούς. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι επίσημο αυτή τη στιγμή.

Αν ο Τουρκικός Στρατός καταλάβει το Ras Al-Ayn, θα είναι η πρώτη μεγάλη πόλη που κατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις από την επίθεση στο Αφρίν το 2018.

Σε 174 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των Κούρδων που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε αργά σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Δεκαεννέα τρομοκράτες του PKK/PYD-YPG έχουν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός καταφυγίου στην Ρας αλ Αϊν στο πλαίσιο της επιχείρησης ‘Πηγή Ειρήνης’. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που έχουν εξουδετερωθεί από την έναρξη της επιχείρησης είναι 174», τόνισε το υπουργείο με ανάρτηση στο twitter.

Έντεκα χωριά στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν έχουν «απελευθερωθεί» σήμερα από την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Οι μπλε περιοχές είναι οι περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκική κυριαρχία.

Το Ras Al-Ayn στο κέντρο.

Το Tal Abyad

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.