ΓΕΕΘΑ: «Tρεις τουρκικές Ταξιαρχίες, 2.535 άρματα, ρουκετοβόλα, ΤΟΜΑ κλπ. εισέβαλαν στην Συρία»!

ΓΕΕΘΑ: «Tρεις τουρκικές Ταξιαρχίες, 2.535 άρματα, ρουκετοβόλα, ΤΟΜΑ κλπ. εισέβαλαν στην Συρία»!

Μια μεγάλη τουρκική φάλαγγα με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και αντιαρματικά τεθωρακισμένα οχήματα, πέρασε τα σύνορα με τη Συρία μέσω του σημείου ελέγχου Καφρ Λουσέιν, στη βόρεια Ιντλίμπ.

Συνολικά 80 μονάδες, μπήκαν στην Συρία, ενώ οι οχυρές θέσεις του τουρκικού Στρατού φτάνουν τους 39 με το πιο «ενοχλητικό» να είναι στον διεθνή αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ, 2.535 μονάδες άρματα μάχης, ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ, ρουκετοβόλα, αυτοκινούμενα πυροβόλα MRAP, κλπ. έχουν εισβάλλει στην Συρία ενώ το τρεις Ταξιαρχίες συνολικής δύναμης 7.300 προσωπικού έχουν οχυρωθεί στις κατεχόμενες περιοχές.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «Υπήρξε κάποια προσέγγιση με τη Ρωσία στις συνομιλίες τους για την Ιντλίμπ, αλλά αυτές δεν έχουν φθάσει ακόμη τα επιθυμητά επίπεδα. Δεν υπάρχει περίπτωση οι Ρώσοι να μας επιβάλουν έναν χάρτη, ανταλλάξαμε έγγραφα που παρουσιάζουν τις αντίστοιχες θέσεις μας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο κρατικό δίκτυο TRT Haber.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν πλέον επιθέσεις κατα συριακών θέσεων ενώ οι εικόνες είναι από τουρκικά Μ-60Τ και οχήματα MRAP Kirpi να κατευθύνονται κατά συριακών θέσεων την ίδια στιγμή που πυρά βαρέως πυροβολικού υποστηρίζουν τις επιθετικές ενέργειες.

Σε βίντεο εικονίζονται τουρκικά άρματα Μ-60 να εισβάλουν στην Συρία με τις επιχειρήσεις να διεξάγονται στο χωριό Nairabτην ώρα που το τουρκικό πυροβολικό βάλλει κατά των δυνάμεων του Άσαντ.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι δυνάμεις ανταρτών που υποστηρίζει η Άγκυρα επιτέθηκαν στις συριακές δυνάμεις στην Ιντλίμπ. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε δηλώσει ότι οι διαπραγματεύσεις Μόσχας – Άγκυρας δεν προχωρούν καλά και πως ο ίδιος δεν είναι ικανοποιημένος με τις εν λόγω επαφές και πως μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία είναι θέμα χρόνου.

Η Ρωσία, έχει προειδοποιήσει πως μια τουρκική επίθεση στην Ιντλίμπ θα ήταν «το χειρότερο σενάριο» και πως η Ρωσία θα εργαστεί προκειμένου να αποτρέψει την επιδείνωση της κατάστασης εκεί.

Χθες όλη μέρα, τα ρωσικά μαχητικά «εργάζονταν» στην δυτική επαρχία της Ιντλίμπ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία έπειτα από αρκετό καιρό και πιο συγκεκριμένα στο διαμέρισμα του Jisr Al-Shughour.

Ταυτόχρονα η ρωσική Αεροπορία πραγματοποίησε νέες επιδρομές και στο δυτικό Χαλέπι κοντά στην πόλη Daret ‘Izza όπου κτύπησε στόχους οργανώσεων Τουρκμένων (πιστοί σύμμαχοι της Άγκυρας) και της οργάνωσης HTS.

Την ίδια ώρα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι περιοχές στα βόρεια σύνορα της Συρίας καθίστανται «πολεμική ζώνη» καλώντας δημοσιογράφους και αμάχους να εγκαταλείψουν την περιοχή αυτή.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό αναλυτή, πρώην αξιωματούχο πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών, του ρωσικού RT, Σκοτ Ρίτερ: «H επιχείρηση του Ερντογάν στη Συρία και στην Ιντλίμπ απέτυχε και ο Ερντογάν είναι αντιμέτωπος με μία στρατηγική ήττα. Δεν σέβεται τις συμφωνίες του Σότσι, ενώ υποστηρίζει τους ισλαμιστές» ενώ επίσης υποστηρίζει ότι ο τουρκικός Στρατός είναι τόσο ανίκανος, κάτι που εξαναγκάζει τον Ερντογάν να στέλνει νέες ενισχύσεις στην Ιντλίμπ για να αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του Άσσαντ».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.