ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ιντλίμπ: Επίθεση εξτρεμιστών μουσουλμάνων αποκρούστηκε από τον Στρατό της Συρίας

Ιντλίμπ: Επίθεση εξτρεμιστών μουσουλμάνων  αποκρούστηκε από τον Στρατό της Συρίας

Σύμφωνα με τον Ρώσο υποναύαρχο Αλεξάντερ Σερμπίτσκι, εξτρεμιστές εξαπέλυσαν επίθεση η οποία είχε στόχο να διαπεράσει τις θέσεις του συριακού στρατού, στην περιοχή του χωριού Χαμράτ, στη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υποναύαρχος κατά τη διάρκεια ενημέρωσης τη Δευτέρα, η επίθεση των εξτρεμιστών αποκρούστηκε, αλλά υπήρξαν απώλειες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων.

«Κατά την περασμένη ημέρα, οι μαχητές της εξτρεμιστικής ομάδας Γιαμπχάτ αλ-Νούσρα, προσπάθησαν επανειλημμένως να διαπεράσουν τις θέσεις του στρατού της Συρίας, στην περιοχή του χωριού Χαρμάτ. Όλες οι επιθέσεις από τους εξτρεμιστές απωθήθηκαν και υπέστησαν σημαντικές ζημιές σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Απώλειες υπήρξαν και μεταξύ των συριακών στρατευμάτων» δήλωσε ο Σερμπίτσκι.

Υπενθυμίζεται πως, η Ρωσία και η Τουρκία έχουν καταγράψει αρκετές παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ κατά τις τελευταίες ημέρες. Μέχρι τώρα, η επαρχία παραμένει μία από τις τέσσερις ζώνες αποκλιμάκωσης, οι οποίες εγκαθιδρύθηκαν από τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία το 2017, η οποία δεν βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο της Δαμασκού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συριακή κυβέρνηση προσπαθεί να ανακτήσει την Ιντλίμπ από τα μέσα Δεκεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.