ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Αρμένιοι εκτόξευσαν πύραυλο Iskander αλλά αστόχησε για 6 χιλιόμετρα

Οι Αρμένιοι εκτόξευσαν πύραυλο Iskander αλλά αστόχησε για 6 χιλιόμετρα

Λίγο πριν την ανακωχή μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν για τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο αρμενικός στρατός εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο Ισκαντέρ,.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών Ρούσλαν Πουχόφ, εξήγησε την επίθεση του αρμενικού συστήματος βαλλιστικών πυραύλων Ισκαντέρ σε μια κατοικημένη περιοχή κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στο Καραμπάχ.

Ο ειδικός πιστεύει ότι το ρωσικό σύστημα αγοράστηκε από την Αρμενία ως αποτρεπτικό όπλο, αλλά οι πύραυλοι «έχουν πάντα πιθανή απόκλιση».

Είπε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, ο πύραυλος κατευθύνθηκε σε ένα αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν κοντά στην πόλη της Γκάνια, αλλά προέκυψε σφάλμα και ο πύραυλος έπεσε σε κατοικημένη περιοχή.

Σχολιαστές, σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα, εξέφρασαν την έκπληξή τους για την εκτροπή του πυραύλου στα έξι χιλιόμετρα. Αμφισβήτησαν την εκδοχή της «πιθανής απόκλισης». Κατά την άποψή τους η επίθεση των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων στρεφόταν πραγματικά κατά του άμαχου πληθυσμού, είτε η πιστοποίηση της ακρίβειας του ρωσικού Ισκαντέρ είναι υπερβολική.

Επισημαίνεται ότι ο πρώην επικεφαλής του Αρμενικού Γενικού Επιτελείου Μόβσες Χακομπιάν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την εκτόξευση του τακτικού πυραύλου , αλλά δεν αναφέρθηκε στην «κατεύθυνση» της επίθεσης.

Ωστόσο, η δυναμική των συγκροτημάτων Iskander-M αξιολογήθηκε ιδιαίτερα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.