Πάνω από 3.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από την Χαμάς

Πάνω από 3.000 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από την Χαμάς

Συνεχίζεται ο ρουκετοπόλεμος στη Γάζα, με τη Χαμάς να έχει εκτοξεύσει πάνω από 3.000 ρουκέτες κατά των Ισραηλινών.

Περίπου 3.100 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ μέχρι στιγμής, δήλωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) την Κυριακή, προσθέτοντας ότι 450 από αυτές καταρρίφθηκαν πριν περάσουν τα σύνορα.

«Από τις 7 μ.μ. [16:00 GMT], περίπου 3.100 ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων περίπου 450 αποτυχημένων εκτοξεύσεων που έπεσαν στη Λωρίδα της Γάζας» ανέφερε ο IDF σε δήλωση του.

Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι περίπου 1.210 ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το σύστημα άμυνας του Ισραήλ «Σιδερένιος Θόλος».

Αντίποινα από το Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν χτυπήσει 1.500 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στην υποδομή του κινήματος της Χαμάς, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η εκστρατεία εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται σε πλήρη ισχύ. Θα κάνουμε τη Χαμάς να πληρώσει ένα πολύ βαρύ τίμημα για την επίθεσή της. Τις τελευταίες ημέρες, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν επιτύχει περισσότερους από 1.500 στόχους» δήλωσε ο Νετανιάχου σε ενημέρωση στα αρχηγεία του στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.