Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς – Καταιγισμός ρουκετών από τη Γάζα (βίντεο)

Ισραηλινά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις της Χαμάς – Καταιγισμός ρουκετών από τη Γάζα (βίντεο)

Για μία ακόμη νύχτα συνεχίστηκε ο ρουκετοπόλεμος στο Ισραήλ, καθώς τη νύχτα της Κυριακής ο Ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πλήγματα από αέρος στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα μέλη ένοπλων παλαιστιναικών οργανώσεων εκτόξευσαν εκ νέου ρουκέτες εναντίον πόλεων του Ισραήλ.

Δεκάδες πύραυλοι έπληξαν διάφορες τοποθεσίες του θύλακα, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σε λακωνικό ανακοινωθέν της, η ισραηλινή Αεροπορία ανέφερε ότι «μαχητικά αεροσκάφη» της έπλητταν θέσεις «τρομοκρατών» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο τραγικός απολογισμός σε ανθρώπινα θύματα και τραυματίες

Τα νέα ισραηλινά πλήγματα καταγράφηκαν ενώ ο παλαιστινιακός θύλακας, όπου κυβερνούν οι ισλαμιστές της Χαμάς, κατέγραψε χθες Κυριακή τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό αφότου άρχισε ο νέος κύκλος βίας, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας: 42 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τουλάχιστον οκτώ παιδιά και δύο γιατροί, σκοτώθηκαν στα ισραηλινά πλήγματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Συνολικά, από τη 10η Μαΐου, έχουν σκοτωθεί 197 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 58 παιδιών, ενώ έχουν τραυματιστεί πάνω από 1.200. Στην ισραηλινή πλευρά, οι αρχές κάνουν λόγο για 10 νεκρούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και 282 τραυματίες.

Οι ένοπλοι βραχίονες παλαιστινιακών παρατάξεων, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς, έχουν εκτοξεύσει πάνω από 3.100 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ από την έναρξη της κλιμάκωσης, ανέφερε χθες ο ισραηλινός στρατός. Πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό εκτοξεύσεων που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι μεγάλο μέρος τους αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

Νετανιάχου: «Σε πλήρη ανάπτυξη η εκστρατεία μας»

«Η εκστρατεία μας εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων συνεχίζεται» και βρίσκεται «σε πλήρη ανάπτυξη», τόνισε χθες ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος υπεραμύνθηκε του πλήγματος που ισοπέδωσε 13ώροφο κτίριο όπου βρίσκονταν τα γραφεία διεθνών ΜΜΕ, ιδίως του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα (Κατάρ) και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press. Επρόκειτο για «απόλυτα θεμιτό στόχο», επέμεινε, επιμένοντας ότι στο κτίριο έδρευαν μέλη της υπηρεσίας πληροφοριών της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος λέει πως βάζει στο στόχαστρο εγκαταστάσεις και εξοπλισμό της Χαμάς, καθώς και στελέχη της οργάνωσης και υπόγειες στοές, κατηγορεί την ισλαμιστική οργάνωση πως χρησιμοποιεί άμαχους σαν «ανθρώπινες ασπίδες».

Χθες Κυριακή η ισραηλινή Αεροπορία έπληξε ακίνητα του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, του Γιαχία Σίνουαρ, και του αδελφού του, «τρομοκράτη». Πηγές προσκείμενες στα παλαιστινιακά σώματα ασφαλείας επιβεβαίωσαν τα πλήγματα, αλλά πρόσθεσαν πως δεν γνωρίζουν την τύχη του κ. Σίνουαρ.

Παλαιστίνη: Επίθεση σε κατοικημένο πύργο στη Γάζα

Διακινδυνεύοντας τη ζωή του, ένας Παλαιστίνιος πολιτικός μηχανικός με το όνομα Ομάρ Αλσέρσαγουί μαγνητοσκόπησε τρομακτικές εικόνες της ακριβούς στιγμής, την ώρα που ισραηλινά βλήματα έπληξαν τον πύργο κατοικιών Αλ Σορούκ στη Λωρίδα της Γάζας.

Στις εικόνες που μοιράστηκε ο νεαρός άνδρας στο Instagram, μπορείτε να δείτε πώς δύο βλήματα χτύπησαν το κτίριο με τεράστια δύναμη, προκαλώντας την μερική καταστροφή του.

https://www.instagram.com/p/COx85yIAZl6

Σε μια άλλη ηχογράφηση φαίνεται ότι μέρος του κτηρίου είναι στέκεται ακόμα, αλλά στην συνέχεια φτάνουν δύο ακόμη βλήματα που κατέστρεψαν ολοσχερώς το κτίριο.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις χαρακτήρισαν την επιχείρηση ως αντιτρομοκρατική.

Ωστόσο, αυτό το κτίριο στέγαζε διαμερίσματα κατοικιών, καθώς και γραφεία διαφόρων παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης, αλλά και ορισμένα εμπορικά καταστήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.