Έπεσε μετά από 8 χρόνια αγώνα η πόλη Μαρίνκα στα προάστια του Ντονιέτσκ: Οι Ρώσοι μπήκαν στο κέντρο της

Δεύτερη επιτυχία των ρωσικών δυνάμεων μετά το δίμηνο σερί στρατιωτικών αποτυχιών σε Ντονμπάς και Χερσώνα

Έπεσε μετά από 8 χρόνια αγώνα η πόλη Μαρίνκα στα προάστια του Ντονιέτσκ: Οι Ρώσοι μπήκαν στο κέντρο της

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το κέντρο της την στρατηγικής σημασίας Marinka (ή Maryinka) στο Ντονμπάς, μια πόλη στα προάστεια της ρωσικής πόλης Ντονέτσκ με επάλληλες περιφερειακές οχυρώσεις μετά από 3,5 μήνες σκληρών μαχών.

Είναι η δεύτερη επιτυχία του ρωσικού Στρατού μετά από ένα σερί αποτυχημένων προσπαθειών να κρατήσουν άμυνες και έδαφος σε Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ) και κυρίως Χερσώνα μετά την κατάληψη της Pavlovka.

Έχει και μια ιδιαίτερη συμβολική σημασία η κατάληψη της πόλης: Ήταν η μοναδική περιοχή που είχαν νικήσει οι δυνάμεις  των Ταγμάτων Azov και Shakhtar στις συγκρούσεις του 2014 τους ρωσόφωνους, ενώ είχε καταληφθεί από τους επαναστάτες ολόκληρη η πόλη του Ντονιέτσκ.

Οι μάχες πλέον συνεχίζονται στο συγκρότημα των διοικητικών κτιρίων (δικαστήριο, εκκλησία κ.λπ.) των οποίων η πτώση είναι προϋπόθεση για την ολοκληρωτική κατάληψη της Maryinka.

Την ρωσική επιτυχία την επιβεβαιώνουν και ουκρανικές πηγές:

Βέβαια, αντίθετα με τις σχετικά «άκοπες» ουκρανικές επιτυχίες των Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου σε Ντονμπάς και Χερσώνα που καταλάμβαναν την μία -ρωσικές, πλέον- πόλεις μετά την άλλη, οι Ρώσοι για άλλη μία φορά «μάτωσαν» και οι Ουκρανοί εξακολουθούν και αμύνονται ελέγχοντας ακόμα το 1/3 της πόλης, αλλά πλέον έχουν διασπαστεί όλες οι κύριες αμυντικές γραμμές τους.

Έχουν πάνω από 200 νεκρούς τις τελευταίες έξι ημέρες, αλλά και οι Ουκρανοί «γράφουν» 650 νεκρούς στις μάχες.

Ήδη οι ουκρανικές δυνάμεις να υποχωρούν προς την γειτονική πόλη Novomykhaylivka.

Οι Ουκρανοί έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ σε επίπεδο επιμελητείας, καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στα ενεργειακά κέντρα έχουν καταστρέψει μέχρι και 40% των υποδομών της χώρας.

Ο βασικός λόγος της ρωσικής επιτυχίας είναι η χρήση εμπειροπόλεμων στον αστικό αγώνα μονάδων, κυρίως της τοπικής Εθνοφρουράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.