ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» χαζός είναι;

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Προβλήματα για το υπερσύγχρονο αντιβαλλιστικό ραντάρ των ΗΠΑ;

Δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στην υποστήριξη της αναχαίτισης των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Προβλήματα για το υπερσύγχρονο αντιβαλλιστικό ραντάρ των ΗΠΑ;

Κατόπιν της ιρανικής πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ, αμφιβολίες έχουν εκφραστεί, σε δεύτερο χρόνο, για τη χρησιμότητα του υπερσύγχρονου συστήματος ραντάρ AN/TPY-2, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει έγκαιρη προειδοποίηση και εμπλοκή για βαλλιστικούς στόχους στην απώτερη ατμόσφαιρα. 

Το συγκεκριμένο σύστημα έχει επιβεβαιωμένα τοποθετηθεί και ενεργοποιηθεί μεταξύ άλλων και σε διαβαθμισμένη τοποθεσία η οποία εμπίπτει στο χώρο ευθύνης της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, σε άμεση σχέση με την απειλή του βαλλιστικού προγράμματος του Ιράν.

Το AN/TPY-2 είναι μια αμυντική πλατφόρμα ραντάρ για την ανίχνευση, την παρακολούθηση και την εμπλοκή βαλλιστικών πυραύλων για το σύστημα αντιβαλλιστικής πυραυλικής άμυνας Terminal High Altitude Area Defense (THAAD).

Το σύστημα λειτουργεί στο φάσμα X-band και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τερματική καταύγαση αντιβαλλιστικών βλημάτων THAAD ή σε λειτουργία ανίχνευσης εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων.

Δεδομένης της εγγύτητας του συστήματος στα σύνορα του Ιράν, όπως εικάζεται, το σύστημα κατά πάσα πιθανότητα λειτουργεί ανιχνευτικά, εφόσον μάλιστα δεν έχει υπάρξει ανάπτυξη συμπλεγμάτων εκτόξευσης για το πυραυλικό σύστημα THAAD στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναφορές, η λειτουργία του συστήματος κατά τη διάρκεια του ιρανικού μπαράζ εκτοξεύσεων δεν ήταν απόλυτα αναμενόμενη, καθώς παρήγαγε μειωμένα χρήσιμα αποτελέσματα, όπως αποδείχθηκε από τη διάτρηση της ισραηλινής αεράμυνας από αρκετά ιρανικά βαλλιστικά βλήματα.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.