ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Χούθι επιτέθηκαν με drones και πυραύλους κατά της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ και κατά εμπορικού πλοίου

Όλες οι επιθέσεις αναχαιτίστηκαν από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Laboon κλάσης Arleigh Burk και από μαχητικά F/A-18 Super Hornet

Οι Χούθι επιτέθηκαν με drones και πυραύλους κατά της ισραηλινής πόλης Εϊλάτ και κατά εμπορικού πλοίου

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 06:11): Σε μία επίθεση πρωτοφανούς έντασης με χρήση drones, βαλλιστικών και αντιπλοϊκών πυραύλων, προχώρησαν οι σιίτες Χούθι, επιχειρώντας να χτυπήσουν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ και το εμπορικό πλοίο MSC United VIII της MSC Mediterranean Shipping, ιταλικών συμφερόντων, στην νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Οι επιθετικές αυτές ενέργειες αναχαιτίστηκαν από το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Laboon κλάσης Arleigh Burk και από μαχητικά F/A-18 Super Hornet, τα οποία απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

Το MSC United VIII, που σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο vesselfinder πλέει με σημαία Λιβερίας, κατευθυνόταν από το λιμάνι Βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας στο Καράτσι του Πακιστάν.

Oι Χούθι έδειξαν πως έχουν την ικανότητα να χτυπήσουν ταυτόχρονα περισσότερους από έναν στόχους και με πληθώρα οπλικών συστημάτων.

Στις αναχαιτίσεις συμμετείχαν και μαχητικά της ισραηλινής Αεροπορίας.

Η Αμερικανική Στρατιωτική Διοίκηση Μέσης Ανατολής (USCENTCOM), ανακοίνωσε πως ο Στρατός των ΗΠΑ, κατέρριψε σήμερα πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και πυραύλους που εκτόξευσαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Συγκεκριμένα «καταρρίφθηκαν 12 μη επανδρωμένα, επιθετικά αεροσκάφη, 3 βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πλοίων και δύο αντιπλοϊκοί πύραυλοι στα νότια της Ερυθράς Θάλασσας», ανέφερε η Centcom σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Στην ίδια ανάρτηση διευκρινίζεται ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ούτε τραυματισμοί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.