ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Για «5 νεκρούς και 20 τραυματισμένους» μιλάνε οι Ιρανοί ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης

Η επίθεση στο Ιράν διεξήχθη από drones

Για «5 νεκρούς και 20 τραυματισμένους» μιλάνε οι Ιρανοί ως αποτέλεσμα της ισραηλινής επίθεσης

Τα ξημερώματα της Παρασκευής 19/4 το Ισραήλ έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ιράν ως αντίποινα για την μαζική επίθεση με drones και πυραύλους του Σαββάτου.

Υπήρξαν αναφορές ότι χτυπήθηκαν ακόμα και εφτά τοποθεσίες στο Ιράν.

Οι Ιρανοί κάνουν λόγο για για «5 νεκρούς και 20 τραυματισμένους».

Εκρήξεις αναφέρθηκαν και στη Συρία και το Ιράκ.

Ωστόσο τα πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν φαίνεται πως ήταν περιορισμένης ισχύος και είχαν ως στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν.

Η επίθεση μάλλον διεξήχθη από drones, και δεν πέτυχε το σκοπό της.

Μέχρι αυτή τη στιγμή το Ιράν αρνείται ότι οποιαδήποτε από τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις έχει υποστεί ζημιές.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες.

Oι Αμερικανοί ξεκαθαρίζουν ότι δεν συμμετείχαν με κανένα τρόπο στην επίθεση αυτή, ωστόσο όμως είχαν προειδοποιηθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η Jerusalem Post δημοσίευσε λίγο μετά τις 9 το πρωί το σχόλιο Ισραηλινού αξιωματούχου ότι το χτύπημα ήταν στη λογική «οφθαλμός αντί οφθαλμού καθώς το Ισραήλ απάντησε αφού δέχθηκε επίθεση» και υπήρξε μια «έκρηξη σε εργοστάσιο» γιατί το Ισραήλ θέλει να αποφύγει την κλιμάκωση.

Στο πλαίσιο αυτό οι ίδιες πηγές έλεγαν το Ισραήλ δεν θα αναλάβει την ευθύνη καθώς και ότι παραμένει αδιευκρίνιστο γιατί το Αμερικανικό Πεντάγωνο αποκάλυψε στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι εμπλέκεται το Ισραήλ. «Θα μπορούσαν να παραμείνουν σιωπηλοί και να αποφύγουν το ενδεχόμενο το Ιράν να προχωρήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση» έλεγαν οι ίδιες πηγές.

Tο επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μεταδίδει πως δεν αναφέρθηκε «καμιά μείζονα ζημιά» έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα.

«Μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας», δεν αναφέρθηκε «καμιά ζημιά ή έκρηξη μεγάλης κλίμακας», σύμφωνα με το πρακτορείο, που βασίζεται σε πληροφορίες δημοσιογράφων του.

Οπότε υπάρχει ερωτηματικό ως προς το τι χτύπησε το Ισραήλ και τι θα παραδεχτεί το Ιράν ότι χτύπησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αμερικανική στρατιωτική πηγή αποκάλυψε σε δημοσιογράφο του Fox News, ότι ισραηλινή επίθεση ήταν «περιορισμένη» και μάλιστα δεν πραγματοποιήθηκε από «επανδρωμένα εναέρια μέσα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.