ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Διευθυντής CIA Μπιλ Μπερνς: «Η Ουκρανία χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ θα χάσει τον πόλεμο με την Ρωσία έως το τέλος του 2024»

«Χωρίς πρόσθετη βοήθεια η κατάσταση θα είναι καταστροφική»

Διευθυντής CIA Μπιλ Μπερνς: «Η Ουκρανία χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ θα χάσει τον πόλεμο με την Ρωσία έως το τέλος του 2024»

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 11:40): Ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς προχώρησε σε δήλωση πρόβλεψης επικείμενης ήττας της Ουκρανίας, λέγοντας ότι «οι Ουκρανοί θα χάσουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2024εάν οι ΗΠΑ σταματήσουν να προσφέρουν στρατιωτική βοήθεια».

Ο επικεφαλής της «Εταιρείας» (όπως αποκαλείται η CIA στο χώρο της κατασκοπείας) Μπιλ Μπερνς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Κιέβου «ξεμένει από πυρομαχικά και εμείς από χρόνο για να τους βοηθήσουμε».

Οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν στο Κέντρο του Τζορτζ Μπους, δύο ημέρες πριν τις ψηφοφορίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πακέτο πρόσθετης βοήθειας, ύψους 61 δισ. δολαρίων στο Κίεβο, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου και σίγουρα αποσκοπεί στην έγκριση του Κογκρέσου της βοήθειας που έχει μπλοκαριστεί εδώ και έξι μήνες λόγω κακοδιαχείρισης και μεγάλων ελλειμμάτων στον αμερικανικό προϋπολογισμό.

«Χωρίς πρόσθετη βοήθεια, η κατάσταση θα είναι καταστροφική»

«Πιστεύω πως η νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια θα τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία των Ουκρανών και τότε θα είναι σε θέση να τα βγάλουν πέρα στον πόλεμο το 2024», τόνισε ο Μπερνς στην ομιλία του και πρόσθεσε:

«Χωρίς επιπρόσθετη βοήθεια, η κατάσταση θα είναι πολύ πιο καταστροφική. Υπάρχει πολύ πραγματικός κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν τον πόλεμο ως το τέλος του 2024 ή τουλάχιστον ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους πολιτικής διευθέτησης.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη χώρα, ο διευθυντής της CIA υπογράμμισε ότι δυο ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού διαθέτουν μόλις «15 οβίδες πυροβολικού»που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ημέρα κι άλλες«42 οβίδες για τα ολμοβόλα όπλα».

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας επανειλημμένα εκλιπαρεί τους Δυτικούς να της στείλουν περισσότερα όπλα και πυρομαχικά για να αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης τις ρωσικές δυνάμεις.

Το ζήτημα όμως είναι απλό:

Θα δεχτούν οι Ρεπουμπλικάνοι να δοθούν 61 δισεκατομμύρια $ στην Ουκρανία από τη στιγμή που η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και το χρέος τους έχει ξεπεράσει κάθε νοσηρή φαντασία;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικότερα από τη στιγμή που το δολάριο δέχεται τρομακτικές πιέσεις από τις χώρες των BRICS και του λεγόμενου Παγκόσμιου Νότου, οι οποίες το περιορίζουν στις συναλλαγές τους στερώντας έτσι την δυνατότητα στους Αμερικανούς να το τυπώνουν εν αφθονία με το σκεπτικό ότι θα το «εξάγουν» εκτός της χώρας για να μην καθίσταται πληθωριστικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.