
Η στιγμή που ο ένας μετά τον άλλον δύο πύραυλοι Iskander-M1 χτυπούν κέντρο διοίκησης του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο.
Το πλήγμα είναι σφοδρό και πραγματοποιήθηκε μετά την πληροφόρηση ότι η ουκρανική ηγεσία βρίσκονταν σε κτίριο κοντά σε κεντρικό σημείο.
Video of the second explosion in Kharkov, which, as stated, were caused by the arrival of two “Iskanders”.
The detonation is very powerful.
— Lord Bebo (@MyLordBebo) January 2, 2026
Παράπλευρα κτίρια δέχθηκαν χτύπημα από δευτερογενής εκρήξεις και θραύσματα από την αρχική σύγκρουση.
Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι η νέα έκδοση των πυραύλων Iskander όπως οι -Μ1 αν και έχουν καταχωρηθεί ως βαλλιστικοί πύραυλοι, εντούτοις πλέον έχουν χαρακτηριστικά πυραύλων Cruise καθώς στην τερματική τους φάση ακολουθούν ελικοειδή τροχιά με σκοπό να μην εγκλωβίζονται και να μην καταρρίπτονται εύκολα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.