ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Η Χαμάς εμποδίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

«Για τη Χαμάς, οι κάτοικοι της Γάζας είναι η τελευταία τους προτεραιότητα»

Η Χαμάς εμποδίζει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Η Αίγυπτος δήλωσε πως είχε λάβει τους καταλόγους με τα ονόματα των 13 ομήρων που αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα από την Χαμάς καθώς και των 39 Παλαιστινίων που αποφυλακιστούν από τις ισραηλινές φυλακές, κατά την τρίτη μέρα εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός και της συμφωνίας ανταλλαγής ομήρων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Από την πλευρά της, η Χαμάς απειλεί με καθυστέρηση στην τρίτη ομάδα ομήρων που θα απελευθερωθούν ενώ το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες εμποδίζουν την είσοδο βοήθειας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτό συνέβη πριν από περίπου μία ώρα στον δρόμο που οδηγεί στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Ένα σημείο ελέγχου της Χαμάς μπλόκαρε τα φορτηγά που παρέδιδαν ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους. Για τη Χαμάς, οι κάτοικοι της Γάζας είναι η τελευταία τους προτεραιότητα», γράφει ο Συντονιστής Κυβερνητικών Δραστηριοτήτων στα Εδάφη (COGAT) σε μια ανάρτηση στο X (πρώην Twitter).

120 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μπήκαν στον παλαιστινιακό θύλακα από την Αίγυπτο

Στο μεταξύ Ντίαα Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (SIS) τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι η εκεχειρία συνεχίζει να τηρείται χωρίς εμπόδια, τονίζοντας ότι 120 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν σήμερα στον παλαιστινιακό θύλακα από την Αίγυπτο.

Παράλληλα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σήμερα σε αμερικανικά ειδησεογραφικά δίκτυα ότι ενδέχεται ένας Αμερικανός υπήκοος να συγκαταλέγεται στους ομήρους που θα απελευθερωθούν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας.

Για πρώτη φορά θα απελευθερωθούν Αμερικανοί

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι Αμερικανοί θα απελευθερωθούν σήμερα. Τουλάχιστον ένας Αμερικανός θα αφεθεί ελεύθερος σήμερα. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ποιος/α θα είναι ή ότι σίγουρα αυτό θα συμβεί γιατί μέχρι να δούμε έναν Αμερικανό να βγαίνει από τη Γάζα με ασφάλεια και να φτάνει στα αγαπημένα του πρόσωπα, δεν θα έχουμε πλήρη επιβεβαίωση», τόνισε.

Το CNN μετέδωσε νωρίτερα ότι «για πρώτη φορά από τότε που τέθηκε σε ισχύ η προσωρινή εκεχειρία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, ένας Αμερικανός υπήκοος αναμένεται να είναι μεταξύ των ομήρων που πρόκειται να απελευθερωθούν» σήμερα.

Παράλληλα, πηγές, που επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ανέφεραν ότι το παλαιστινιακό κίνημα αναμένεται να απελευθερώσει σήμερα τουλάχιστον έναν όμηρο με ρωσική υπηκοότητα, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ της ρωσικής κυβέρνησης και της Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους Ισραηλινούς ομήρους έχουν διπλή υπηκοότητα ενώ υπενθυμίζεται ότι η πρώτη ημέρα (Παρασκευή 24 Νοεμβρίου) απελευθέρωσης ομήρων και αιχμαλώτων εξελίχθηκε ομαλά ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα (Σάββατο 25 Νοεμβρίου) σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση και αντί να γίνει η παράδοση το απόγευμα, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.