ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ισραήλ: Αδέρφια μέλη της Χαμάς οι δράστες που σκότωσαν τρεις ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ

Τα δύο αδέρφια είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν για σχεδιασμό επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και για άλλες τρομοκρατικές δραστηριότητες

Ισραήλ: Αδέρφια μέλη της Χαμάς οι δράστες που σκότωσαν τρεις ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ

Κατονομάστηκαν οι δράστες της επίθεσης με πυροβολισμούς στην είσοδο της Ιερουσαλήμ το πρωί της Πέμπτης, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και έξι ακόμα να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Ισραήλ η επίθεση έγινε σήμερα το πρωί όταν δύο Παλαιστίνιοι ένοπλοι βγήκαν από ένα όχημα στην οδό Weizman και άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που βρίσκονταν σε στάση λεωφορείου. Η αστυνομία ανέφερε ότι δύο στρατιώτες εκτός υπηρεσίας και ένας ένοπλος πολίτης που βρισκόταν στην περιοχή ανταπέδωσαν τα πυρά, σκοτώνοντας τους δύο τρομοκράτες.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης:

Οι δράστες κατονομάστηκαν ως τα αδέλφια Μουράντ Ναμρ, 38 ετών, και Ιμπραχίμ Ναμρ, 30 ετών, από τη συνοικία Σουρ Μπαέρ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ Shin Bet, οι δύο άνδρες ήταν μέλη της Χαμάς και είχαν φυλακιστεί στο παρελθόν για τρομοκρατική δράση.

Ο Μουράντ φυλακίστηκε μεταξύ 2010 και 2020 για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων υπό τις οδηγίες τρομοκρατικών στοιχείων στη Λωρίδα της Γάζας και ο Ιμπραχίμ φυλακίστηκε το 2014 για αδιευκρίνιστη τρομοκρατική δραστηριότητα, ανέφερε η υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πλάνα έδειξαν ότι οι τρομοκράτες ήταν οπλισμένοι με ένα επιθετικό τυφέκιο M-16 και ένα πιστόλι. Σε έρευνα της αστυνομίας στο όχημα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών. Η αστυνομία δήλωσε ότι οι αστυνομικοί ερευνούν την περιοχή για να αποκλείσουν τυχόν επιπλέον επιτιθέμενους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.