ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ισραήλ: Μαρτυρία επιζώντα από την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ – «Περίπου 50 άτομα αυτοκτόνησαν»

Πάνω από 60.000 Ισραηλινοί έχουν αναζητήσει ψυχική βοήθεια μετά από την επίθεση της Χαμάς

Ισραήλ: Μαρτυρία επιζώντα από την επίθεση της Χαμάς στο φεστιβάλ – «Περίπου 50 άτομα αυτοκτόνησαν»

Ένας επιζών από το φεστιβάλ Nova στο Ισραήλ έκανε μία σοκαριστική αποκάλυψη, αναφερόμενος στην επίθεση που ξεκίνησε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Κατά την διάρκεια συνεδρίου για την θεραπεία των επιζώντων από την επίθεση, ο Γκάι Μπεν Σίμον, αποκάλυψε ότι 50 από τους παρευρισκόμενους του φεστιβάλ, έφεραν ψυχολογικά τραύματα και έβαλαν τέλος στη ζωή τους.

«Λίγοι το ξέρουν, αλλά υπάρχουν περίπου 50 αυτοκτονίες από επιζώντες του φεστιβάλ Nova. Και αυτός ο αριθμός ίσχυε πριν δύο μήνες. Τώρα πιθανότατα έχει ανέβει» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές παραδέχτηκαν τον περασμένο Ιανουάριο ότι υπήρξαν περιστατικά, με το υπουργείο Υγείας να αναφέρει ωστόσο ότι δεν αυξήθηκαν οι θάνατοι από αυτοκτονία μετά την 7η Οκτωβρίου.

«Πολλοί νοσηλεύονται με ψυχολογικά προβλήματα. Εγώ πρακτικά δεν είμαι σε θέση να κάνω τίποτα. Ο σκύλος μου με βοηθάει να επιβιώσω. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε φυσιολογικά, να πάμε στις δουλειές μας, αλλά χωρίς ειδική βοήθεια, δεν θα τα καταφέρουμε» είπε ο Σίμον.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να εξηγώ κάθε φορά τι έζησα εκεί. Γιατί πρέπει να επιστρέφω σε αυτές τις τραυματικές λεπτομέρειες για να γίνω πιστευτή σε κάποιους» είπε η Νάαμα Εϊτάν η οποία συμμετείχε σε μελέτη για την ψυχική της υγεία μετά την επίθεση, από την οποία είπε ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί πάνω από δύο ώρες την ημέρα, λόγω φόβου.

«Κάθε πρωί στις 7 ξαναζώ τις στιγμές του εφιάλτη. Οταν κρυβόμουν σε θάμνο, με τρομοκράτες να περνούν από δίπλα μου. Δεν μπορώ να το χειριστώ μόνη μου. Πρέπει να έχω κάποιον συνεχώς μαζί μου. Φοβάμαι.» δήλωσε.

Κάποιοι έκαναν τους νεκρούς για να γλιτώσουν

Η Εϊτάν αποκάλυψε ότι έμεινε 3 ώρες κρυμμένη στους θάμνους, ενώ καλούσε την αστυνομία, αλλά δεν έβλεπε πουθενά βοήθεια.

«Οταν έχει ησυχία γύρω μου, στο κεφάλι μου επικρατεί βουητό και γυρίζω πάλι σε εκείνες τις στιγμές. Αν δεν υπήρχε ο ψυχολόγος μου, δεν θα ήμουν εδώ σήμερα να μιλήσω» πρόσθεσε δείχνοντας πως κι αυτή έχει αυτοκτονικές τάσεις μετά τον εφιάλτη που έζησε.

Η Νασά, μία τρίτη επιζών, αποκάλυψε ότι ζητά απεγνωσμένα βοήθεια από ψυχολόγους, αλλά το μόνο ραντεβού που βρήκε, είναι σε 5 μήνες.

Από την 7η Οκτωβρίου, πάνω από 600.000 ισραηλινοί έχουν κλείσει ραντεβού σε ψυχολόγους μετά την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με έρευνα του i24.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ημασταν σε ένα ανοιχτό πεδίο χωρίς μέρος να κρυφτούμε. Νιώθαμε ανήμποροι. Κάποιοι στην απελπισία τους ανέβηκαν σε δέντρα. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν από σφαίρες της Χαμάς. Οσοι επέζησαν, ήταν αυτοί που έκρυψαν το σώμα τους κάτω από πτώματα και παρίσταναν τους νεκρούς» περιέγραψε, ενώ είπε ότι ορισμένα μέλη της Χαμάς, με τα όπλα τους κακοποιούσαν γυναίκες στα γεννητικά τους όργανα, ενώ με μαχαίρια τους έκοβαν κομμάτια από το σώμα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.