ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ισραηλινοί ερευνητές αναφέρουν πως η Χαμάς βίασε άνδρες και γυναίκες στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

«Σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν και να εξευτελίσουν τους ανθρώπους»

Ισραηλινοί ερευνητές αναφέρουν πως η Χαμάς βίασε άνδρες και γυναίκες στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Ενώ οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή κλιμακώνονται μετά το πέρας της εκεχειρίας στη Γάζα, το Ισραήλ ξεκινά τη «μεγαλύτερη έρευνα στην ιστορία του για εγκληματικές δραστηριότητες».

Ερευνητές του Τελ Αβίβ που μελετούν τις συνέπειες των βίαιων επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου, βρήκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, άνδρες και γυναίκες έπεσαν θύματα βιασμού της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Daily Mail».

Η Yael Sherer, εκπρόσωπος της ισραηλινής ομάδας υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Survivors of Sexual Violence», αναφέρει ότι υπήρχαν στοιχεία, καθώς και μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων για σεξουαλική βία που διαπράχθηκε κατά των δύο φύλων εν μέσω των επιθέσεων της Χαμάς.

«Υπήρξε σεξουαλική επίθεση και βιασμός και των δύο φύλων σε αυτές τις κοινότητες στο νότιο Ισραήλ… έχουμε λίγους επιζώντες – όχι πολλούς», δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC Radio 4.

«Από τις σορούς φαίνεται ότι τα θύματα ακρωτηριάστηκαν… οι τρομοκράτες φρόντισαν να ντροπιάσουν αυτούς τους ανθρώπους και να τους ατιμάσουν», πρόσθεσε η Yael Sherer.

Τα στοιχεία αυτά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ενώ η ισραηλινή αστυνομία ξεκίνησε τη μεγαλύτερη έρευνα για σεξουαλική βία και εγκλήματα κατά των γυναικών που διαπράχθηκε ποτέ στη χώρα.

«Είναι σαφές πλέον ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα ήταν μέρος του σχεδιασμού της Χαμάς και σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν και να εξευτελίσουν τους ανθρώπους», επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η ισραηλινή αστυνομία έχει συγκεντρώσει χιλιάδες δηλώσεις, φωτογραφίες και βιντεοκλίπ, το περιεχόμενο των οποίων είναι τόσο σκληρό κυρίως για τις μητέρες που βλέπουν τα κορίτσια τους με σπασμένη λεκάνη έχοντας υποστεί βασανιστήρια και βιασμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.