ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Κάτι σαν πυρηνικό όπλο κτύπησε το Χάρκοβο» – Στο σκοτάδι η μισή Ουκρανία – Επιστρέφουν οι Τσετσένοι στις μάχες

Ρευστό το μέτωπο ακόμα - Καλύτερα οργανωμένοι οι Ουκρανοί

«Κάτι σαν πυρηνικό όπλο κτύπησε το Χάρκοβο» – Στο σκοτάδι η μισή Ουκρανία – Επιστρέφουν οι Τσετσένοι στις μάχες

Ένα εξαιρετικά ρευστό μέτωπο σχηματίζεται αυτή την στιγμή στην περιφέρεια του Χάρκοβου και στις βόρειες περιοχές της περιφέρειας του Ντονμπάς, όπου οι Ουκρανοί εκτέλεσαν τις προηγούμενες ημέρες μια ιδιαίτερα επιτυχημένη αντεπίθεση, τρέποντας σε φυγή τις μικρές ρωσικές δυνάμεις που είχαν απομείνει για φύλαξη των περιοχών ρωσόφωνων.

Οι χθεσινές μαζικές αεροπορικές επιδρομές στα ενεργειακά κέντρα έχουν διακόψει την ηλεκροδότηση στο 50% της Ουκρανίας και πλέον δυσχεραίνουν κατά πολύ τις στρατιωτικές κινήσεις των Ουκρανών.

Η κίνηση στο μετρό του Χαρκόβου, όντως επέστρεψε στον 19ο αιώνα: Οι άνθρωποι περπατούν μς φακούς μέσα στο σκοτάδι: Δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια πουθενά μέσα στην πόλη:

https://twitter.com/leblorik/status/1569371256130048000?s=20&t=plOvGZD2aOZ1nnWSNESczw

Το περασμένο απόγευμα, κτυπήθηκαν επιπλέον υποδομές ηλεκτρισμού στο Χάρκοβο και μία τρομακτική έκρηξη φώτισε την βυθισμένη στο σκοτάδι πόλη. «Κάτι σαν πυρηνική έκρηξη» όπως την περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Πάντως η ραδιενέργεια δεν ήταν πολύ αυξημένη μία ώρα μετά το κτύπημα. Μάλλον κτυπήθηκε εργοστάσιο ηλεκτρισμού,

Δείτε:

Γενικά πάντως οι Ουκρανοί στην συγκεκριμένη περιοχή έχουν αποκτήσει στρατιωτικό πλεονέκτημα, εμφανίζοντας ταχυκίνητες Ταξιαρχίες με ελαφρύ πυροβολικό και πολλά ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ σε εστιάζοντας σε τομείς του μετώπου που οι Ρώσοι έχουν έφεδρους.

H πιο σημαντική είδηση για τους Ρώσους είναι ότι επανέρχονται στις μάχες οι Τσετσένοι μαχητές που είχαν αποχωρήσει για αναδιοργάνωση, επανεκπαίδευση στην χρήση νέων όπλων και drone και φυσικά ξεκούραση από τις αρχές Ιουλίου:

https://twitter.com/leblorik/status/1569407581784887299?s=20&t=plOvGZD2aOZ1nnWSNESczw

https://twitter.com/leblorik/status/1569416264178614273?s=20&t=plOvGZD2aOZ1nnWSNESczw

Πάντως όταν οι Ουκρανοί προσπάθησαν να πλησιάσουν το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ που το φρουρεί η επίλεκτη και εμπειροπόλεμη Ταξιαρχία «Σπάρτη» των ρωσόφων του Ντόνετσκ, δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά,.

Εντοπίστηκαν από περιπόλους και στην συνέχεια εξοντώθηκαν από τους άνδρες της «Σπάρτης», παρά την καταρρακτώδη βροχή. Πραγματική σφαγή.

Δείτε:

https://twitter.com/200_zoka/status/1569352783857422336?s=20&t=plOvGZD2aOZ1nnWSNESczw

Ήδη οι Ρώσοι έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν το μέτωπο σε πολλά σημεία και να κυριεύσουν μεγάλες ποσότητες αμερικανικού υλικού.

Στο Μπακχμούτ οι εθελοντές της Βάγκνερ βομβαρδίζουν ανηλεώς του Ουκρανούς και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν το μέτωπο:

https://twitter.com/leblorik/status/1569413573629153284?s=20&t=plOvGZD2aOZ1nnWSNESczw

Στην Κριμαία συνελήφθη Ουκρανός σαμποτέρ πριν παγιδεύσει το αυτοκίνητο αξιωματούχου της τοπικής κυβέρνησης:

https://twitter.com/leblorik/status/1569405701826510848?s=20&t=plOvGZD2aOZ1nnWSNESczw

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.