ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ βομβάρδισε για δεύτερη φορά στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Σε απάντηση «στις πρόσφατες δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον αμάχων» στον Λίβανο και τη Συρία

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ βομβάρδισε για δεύτερη φορά στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (23/1), ότι βομβάρδισε «για δεύτερη φορά» στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ σε απάντηση «στις πρόσφατες δολοφονίες και επιθέσεις εναντίον αμάχων» στον Λίβανο και τη Συρία.

Σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι στοχοθέτησε τη βάση Μερόν «με μεγάλο αριθμό πυραύλων». Η βάση αυτή είχε γίνει στόχος του σιιτικού κινήματος και στις 6 Ιανουαρίου, σε αντίποινα για το αποδιδόμενο στο Ισραήλ πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκε ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς, στη Βηρυτό.

Τις τελευταίες εβδομάδες το Ισραήλ έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για σειρά πληγμάτων εναντίον αξιωματούχων του Ιράν και συμμάχων του που στηρίζουν την παλαιστινιακή Χαμάς, στη Συρία και τον Λίβανο, εγείροντας ανησυχίες για εξάπλωση του πολέμου στη Γάζα.

Το Σάββατο 13 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε σύμβουλοι των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, σκοτώθηκαν στη Δαμασκό σε αεροπορικό πλήγμα που αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η Τεχεράνη δεσμεύθηκε να απαντήσει σε αυτό το πλήγμα.

Στις 8 Ιανουαρίου η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο του Ουισάμ Ταουίλ, ο οποίος θεωρείτο «διοικητής της δύναμης αλ Ράντουαν», της μονάδας ελίτ του ισλαμιστικού κινήματος, ακόμη ένα πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ.

Στις 2 Ιανουαρίου ο δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς Σάλεχ αλ Αρούρι και έξι άλλα στελέχη του παλαιστινιακού κινήματος σκοτώθηκαν σε πλήγματα με drones που αποδόθηκαν στο Ισραήλ, σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ.

Μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, οι ανταλλαγές πυρών στα σύνορα Ισραήλ- Λιβάνου είναι σχεδόν καθημερινές μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

Το σιιτικό κίνημα ανακοινώνει συχνά ότι στοχοθετεί θέσεις του ισραηλινού στρατού στη μεθόριο, σε ένδειξη στήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ απαντά βομβαρδίζοντας «υποδομές» της Χεζμπολάχ και μαχητές της σε μεθοριακές περιοχές.

Σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο από την έναρξη του πολέμου ξεπέρασε τους 200, εκ των οποίων 147 μαχητές της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με απολογισμό του AFP.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Ισραήλ οι αρχές έχουν ανακοινώσει τον θάνατο εννέα στρατιωτών και έξι αμάχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.