ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Καίγονται και λιώνουν «σαν λαμπάδες» τα γερμανικά Leopard-2Α4 στην Ζαπορίζια – Τρία καταστράφηκαν στο πρώτο κύμα επίθεσης

Αναχαιτίστηκαν όλες οι ουκρανικές αντεπίθέσεις

Καίγονται και λιώνουν «σαν λαμπάδες» τα γερμανικά Leopard-2Α4  στην Ζαπορίζια – Τρία καταστράφηκαν στο πρώτο κύμα επίθεσης

Σε «λαμπάδες» που καίγονται μετέτρεψαν οι Ρώσοι τα μισά από τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard-2A4 που συμμετείχαν στην επίθεση που πραγματοποίησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Ορίκχιβ της Ζαπορίζια κατά τις νυχτερινές ώρες.

Περίπου 100 ουκρανικά άρματα συμμετείχαν στην επίθεση και απωλέστηκαν περίπου 30 μεταξύ των οποίων 3 LEO2A4 που δέχθηκαν πλήγματα στον πύργο (το ένα μετωπικό και τα άλλα δύο στα πλάγια) με αποτέλεσμα να ανατιναχθούν τα πυρομαχικά τους και να σκοτωθεί το πλήρωμά τους.

Τα LEO2A4 αποδεικνύονται και πάλι, όπως στην Συρία (φωτό) ιδιαίτερα ευάλωτα στα ρωσικά αντιαρματικά όπλα (τότε τα είχε χρησιμοποιήσει ο ISIS) και θα πρέπει να δούμε την συμπεριφορά των 12 LEO2A6, που είναι σχεδόν ίδια με τα ελληνικά LEO2HEL για να δούμε πώς αντιδρούν από άποψη θωράκισης στα πλήγματα των ρωσικών όπλων.

Πάντως σε δοκιμές πύργου το 2007 (σκέτα πύργου, χωρίς να έχει εγκατασταθεί στο άρμα, στο Λιτόχωρο, το Kornet-E περνούσε «σαν μαχαίρι στο βούτυρο», την θωράκιση του LEO2HEL.

Tελείως… συμπτωματικά, δύο χρόνια αργότερα οι Τούρκοι πρoμηθεύτηκαν και αυτοί Kornet-E, καθώς το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Ε.Μεϊμαράκης) ουδέποτε απάντησε στην επιστολή του Ρώσου ομολόγου του που τον ρωτούσε αν είχε κάποια αντίρρηση η Ελλάδα στην πώληση Kornet-E στην Τουρκία.

Από την έναρξη των ουκρανικών επιχειρήσεων στις 4 Ιουνίου μέχρι σήμερα οι Ουκρανοί έχουν χάσει 115 άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα οχήματα και 5.000 προσωπικό!

Οι Ουκρανοί επιχειρούν να προωθηθούν νότια του Ορίκχιβ, στο Ρομπότινε και γύρω από την Λομπκόβε.

Ακόμα και αμερικανικές πηγές παραδέχονται πως στο μέτωπο της Ζαπορίζια δεν έχει υπάρξει κέρδος για τους Ουκρανούς ενώ σε ότι αφορά τις μάχες του Μπάκχμουτ, αναφέρουν πως οι Ουκρανοί έχουν προχωρήσει κάπου μεταξύ 200 μέτρων και 2 χιλιομέτρων που σημαίνει ότι πρόκειται για αμφισβητούμενη περιοχή που αλλάζει «χέρια» κάθε λίγες ώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.