ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα ουκρανική επίθεση στο Μπακχμούτ: Στόχος η «πλαγιοκόπηση» των Ρώσων – Μόσχα: «Δεν έχετε καμία ελπίδα»

Ενεργοποιούνται οι 24.000 Ουκρανοί στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν σε δυτικά όπλα

Νέα ουκρανική επίθεση στο Μπακχμούτ: Στόχος η «πλαγιοκόπηση» των Ρώσων – Μόσχα: «Δεν έχετε καμία ελπίδα»

Νέα επίθεση πραγματοποιούν τις τελευταίες ώρες στο Μπακχμούτ οι Ουκρανοί, οι οποίοι παρά τις αρκετές ήττες τους κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής τους, συνεχίζουν να στέλνουν στρατιώτες και όπλα στο μέτωπο. 

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να πλαγιοκοπήσουν τους Ρώσους στο Μπακχμούτ, ένα μέρος το οποίο έχασαν πριν λίγες εβδομάδες μετά από σκληρές μάχες που κράτησαν πολλούς μήνες.

Oι μάχες μαίνονται σε τρεις περιοχές, στην Berkhovka, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, με την υποστήριξη του πυροβολικού, διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις, οι οποίες υποχωρούν για να ανασυγκροτηθούν και να αποκαταστήσουν την ικανότητα μάχης.

Στην περιοχή Kleshcheevka οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν επίσης μαζικά πυροβολικό και μερικές φορές περνούν στην επίθεση, αλλά οι αναδιατεταγμένες εφεδρείες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας δεν τους επιτρέπουν να προχωρήσουν ατιμώρητα, καταστρέφοντας ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Και τέλος στο Orekhovo-Vasilyevka σημειώνονται έντονες μάχες, με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να επιτίθενται σε μικρές ομάδες.

Ανάμεσα στους στρατιώτες που στάλθηκαν στο Μπακχμούτ είναι και οι 24.000 στρατιώτες που εκπαιδεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ευρώπη και αποτελούν την «χρυσή» εφεδρεία των Ουκρανών .

Είναι όλοι εκπαιδευμένοι στα δυτικά όπλα και θα ηγηθούν των επιθέσεων με τα δυτικά άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αυτοκινούμενα πυροβόλα κλπ.

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την ρωσική κρατική τηλεόραση ότι η Μόσχα βλέπει «νηνεμία» στην ουκρανική αντεπίθεση και ότι το Κίεβο έχει υποστεί σοβαρές απώλειες στις επιθέσεις στο νότο.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι αν και η Ουκρανία έχει διατηρήσει τις επιθετικές της δυνατότητες, το Κίεβο έχει ήδη αντιληφθεί ότι η αντεπίθεση του δεν έχει «καμία πιθανότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.