ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ντνίπρο: Η στιγμή που ρωσικός Iskander εξαερώνει ουκρανικό MiG-29 στο έδαφος – Στο Κίεβο περιμένουν τα F-16

Τρία MiG-29 των Ουκρανών καταστράφηκαν στο έδαφος

Ντνίπρο: Η στιγμή που ρωσικός Iskander εξαερώνει ουκρανικό MiG-29 στο έδαφος – Στο Κίεβο περιμένουν τα F-16

Νέο βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας από την ρωσική πυραυλική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Αβιατόρσκ, όπου καταστράφηκαν δύο συστοιχίες S-300 και τρία ουκρανικά μαχητικά MiG-29, μία αποθήκη και ραντάρ 5P85S TEL και 5N63S.

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά το ουκρανικό MiG-29 το οποίο εκτελούσε καθήκοντα ετοιμότητας στην αεροπορική βάση που βρίσκεται στο Ντνίπρο 100 χλμ. περίπου από την γραμμή επαφής και συγκεκριμένα από το Ραμποτίνο.

Η ρωσική επίθεση πραγματοποιήθηκε από πυραύλους Iskander OTR και Kh-35, οι τελευταίοι από ρωσικά μαχητικά.

Τα αεροσκάφη ανήκαν στην 40η Αεροπορική Ταξιαρχία της Ουκρανίας και είχαν πρόσφατα αναπτυχθεί στην περιοχή.

Η Ουκρανία είχε πριν το τελευταίο κτύπημα 55 MiG-29 όλων των τύπων (A,S, AS, G) εκ των οποίων 27 MiG-29G και MiG-29AS είχαν παραχωρηθεί από την Πολωνία και την Σλοβακία.

Τώρα τα υπάρχοντα MiG29 έχουν μειωθεί στα 42 αλλά πόσα εξ αυτών είναι επιχειρησιακά είναι πρακτικά άγνωστο αλλά διατηρούν την ικανότητα προσβολής στόχων με τα νέα δυτικά όπλα όπως οι HARM/AASM-250 ενώ πλέον στο Κίεβο περιμένουν τα F-16.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνα, οι απώλειες των ουκρανικών δυνάμεων ήταν:

Ένα αεροσκάφος Su-25 που καταρρίφθηκε απο α/α συστήματα.

1145 στρατιωτικοί

10 τεθωρακισμένα οχήματα

10 συστήματα πυροβολικού

40 μονάδες ειδικών οχημάτων

213 UAV

Σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου «Nota»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σταθμός ηλεκτρονικού πολέμου “Enclave”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.