ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Ρώσος στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ απολύθηκε μετά τα παράπονα του Γ.Πριγκόζιν για έλλειψη πυρομαχικών

«Αν επιστρέψουν οι Ουκρανοί θα είναι μέσα σε μαύρες σακούλες» δηλώνει Ρώσος αξιωματικός στο Μπαχμούτ

Ο Ρώσος στρατηγός Μιχαήλ Μιζίντσεφ απολύθηκε μετά τα παράπονα του Γ.Πριγκόζιν για έλλειψη πυρομαχικών

Μετά τα παράπονα του επικεφαλής της Wagner Γ.Πριγκόζιν περί έλλειψης πυρομαχικών και μη συνεχής ροής τους, ο Βλαντίμιρ Πούτιν απέλυσε ακαριαία, τον υπεύθυνο στρατηγό που ήταν επικεφαλής του εφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ο Μιζίντσεφ κατείχε τη θέση του από τις 24 Σεπτεμβρίου 2022, μετά την απόλυση του στρατηγού Μπουλγκάκοφ.

Σύμφωνα με Ρώσο Αξιωματικό, έχουν σχηματιστεί “δύο «καζάνια» ( όπως τα λέει ο ίδιος) στο Μπαχμούτ, στα οποία είναι εγκλωβισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες της 120ης, 127ης, 225ης και 241ης ταξιαρχιών, ανακατεμένοι με μισθοφόρους. Αν επιστρέψουν, θα είναι μόνο σε μαύρες σακούλες”, δηλώνει ο ίδιος.

Ο Ρώσος αναφέρει ότι η παρουσία του Ουκρανού επικεφαλής του αρχηγείου επιχειρήσεων στο Μπαχμούτ, δεν είχε σκοπό την ανύψωση του ηθικού των ουκρανικών δυνάμεων, αλλά τον απεγκλωβισμό τους.

Οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν με οποιοδήποτε κόστος να αποσύρουν από την ρωσική περικύκλωση, όποιες σημαντικές δυνάμεις μπορούν, παρόλο που το Μπαχμούτ έχει καταστεί αυτή την στιγμή “ιερή πόλη για τον Ζελένσκι”,ανέφερε ο ίδιος.

Για τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεκσάνταρ Σούρσκου, η κατάσταση είναι τραγική και τρομερά δύσκολη.

«Ο ρωσικός στρατός διέρρηξε την πρώτη γραμμή άμυνας του ουκρανικού στρατού βόρεια του Χρομόβ, αλλά οι Ρώσοι δεν έχουν ακόμη εισέλθει στον οικισμό, καθώς μέρος του συστήματος των τάφρων εξακολουθεί να βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο»., αναφέρουν ανεξάρτητες πηγές.

Στην περίληψη της έκθεσης του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου για τις 25 Απριλίου, αναφέρθηκε ναι μεν «η διεξαγωγή επιθετικών επιχειρήσεων από τον ουκρανικό στρατό προς την κατεύθυνση των περιοχών Μπογντανόβκα, Χρόμωφ και Κλετσέεσκα», αλλά το όλες απέτυχαν με πολλές απώλειες.

Ο Γεβγένι Πριγκόζιν, επικεφαλής της Wagner, είπε ότι Ουκρανοί στρατιώτες και στρατιώτες δεν θα έχουν ευκαιρία να παραδοθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή απόφαση πάρθηκε, αφού Ουκρανοί φέρονται να πυροβόλησαν τον τραυματισμένο Ρώσο μισθοφόρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.