Ορθόδοξη σλαβική πανστρατιά: Στρατολογούνται εθελοντές στην Σερβία – Στήριξη και από τον πνευματικό κόσμο της χώρας

Το Βελιγράδι θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Ορθόδοξη σλαβική πανστρατιά: Στρατολογούνται εθελοντές στην Σερβία – Στήριξη και από τον πνευματικό κόσμο της χώρας

Το σερβικό κοινοβουλευτικό κόμμα Zavetniki ανακοίνωσε την έναρξη στρατολόγησης εθελοντών που θα σταλούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών και συμμαχικών τους δυνάμεων.

Η επικεφαλής του κόμματος, Milica Dzhurdzhevich, ανακοίνωσε ότι από τις 24 Σεπτεμβρίου, όλα τα τοπικά τμήματα του Zavetniki θα αρχίσουν να συντάσσουν λίστες όσων, σε εθελοντική βάση, αποφασίσουν να πολεμήσουν με όπλα στα χέρια τους για την απελευθέρωση των ρωσόφωνων περιοχών από τους Ουκρανούς.

«Οι Σέρβοι θα αγωνιστούν για τις ορθόδοξες αξίες» είπε η Τζούρτζεβιτς σε δήλωσή του.

Παράλληλα 116 επώνυμοι πολίτες της Σερβίας υπέγραψαν καταστατικό για την υποστήριξη της Ρωσίας στη σημερινή δύσκολη κατάσταση.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο Emir Kusturica, οι στρατηγοί Vladimir Lazarevich και Bozidar Delic, οι ακαδημαϊκοί Matia Bechkovic και Vasily Krestich και άλλοι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το έγγραφο σημείωσε τη σημασία της υποστήριξης της σερβο-ρωσικής αδελφότητας, με βάση την πνευματική ενότητα των λαών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.