ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Από την εισαγωγή στην παραγωγή – Εργοστάσιο Patriot σε ουκρανικό έδαφος ζητά το Κίεβο

Σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για κοινή γραμμή παραγωγής του συστήματος αεράμυνας

Ουκρανία: Από την εισαγωγή στην παραγωγή – Εργοστάσιο Patriot σε ουκρανικό έδαφος ζητά το Κίεβο

«Το Κίεβο συζητά με την Ουάσιγκτον για κοινή παραγωγή συστημάτων αεράμυνας Patriot, ώστε να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τον ρωσικό πόλεμο» δήλωσε η Ουκρανή πρέσβης στις ΗΠΑ, Οξάνα Μαρκάροβα, σε συνέντευξή της στις 23 Απριλίου.

Η Ουκρανία βιώνει έλλειψη συστημάτων αεράμυνας καθώς αυξάνονται οι ρωσικές επιθέσεις σε πληθυσμιακά κέντρα και ενεργειακές υποδομές. Τα συστήματα Patriot των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο να αναχαιτίζουν ρωσικούς βαλλιστικούς και κρουζ πυραύλους.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι η Ουκρανία χρειάζεται τουλάχιστον 25 συστοιχίες Patriot για να προστατευθεί από ρωσικές επιθέσεις, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κουλέμπα τόνισε ότι η προτεραιότητα είναι η άμεση εξασφάλιση 7 συστημάτων για την προστασία των μεγαλύτερων ουκρανικών πόλεων.

Η κοινή παραγωγή των Patriot ήταν κύριο θέμα στις συζητήσεις του Ζελένσκι στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Μαρκάροβα.

«Είναι σημαντικό παγκόσμιο στρατηγικό καθήκον και στοιχείο οικονομικής συνεργασίας, αλλά και αύξηση της μαχητικής ικανότητας και παραγωγής απαραίτητων δυνατοτήτων για την Ουκρανία», δήλωσε η πρέσβης.

Εκπρόσωποι επιχειρήσεων Ουκρανίας και ΗΠΑ συναντήθηκαν για συζητήσεις επενδύσεων και συνεργασίας, όχι μόνο για όπλα αλλά και για υλικά παραγωγής.

«Πρέπει να αρχίσουμε να παράγουμε πολλά προϊόντα μόνοι μας, εξαρτήματα ή ολοκληρωμένα προϊόντα», πρόσθεσε η Markarova.

Η Ουκρανία έχει συμφωνίες για κοινή αμυντική παραγωγή με διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Το Κίεβο και η Ουάσιγκτον υπέγραψαν δήλωση προθέσεων για συμπαραγωγή όπλων τον Δεκέμβριο του 2023.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συμφωνία ανάμεσα στα δύο έθνη θα βοηθήσει στην κατασκευή παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία για εφοδιασμό του στρατού με όπλα, ειδικά αεράμυνας και πυρομαχικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.