ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: Στήνονται οδοφράγματα για να μοιράζονται χαρτιά κατάταξης

«Από τις 28 Δεκεμβρίου θα εγκατασταθούν μπλόκα σε κάθε πόλη»

Ουκρανία: Στήνονται οδοφράγματα για να μοιράζονται χαρτιά κατάταξης

Οδοφράγματα θα εγκατασταθούν σε όλες τις ουκρανικές πόλεις στα τέλη Δεκεμβρίου για να μοιράζονται χαρτιά πρόσκλησης, υποστήριξε ο Nazary Kishak, σύμβουλος του δημάρχου του Ivano-Frankovsk.

«Από τις 28 Δεκεμβρίου θα εγκατασταθούν μπλόκα σε κάθε πόλη και περιοχή στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων κινητοποίησης», έγραψε ο σύμβουλος στη σελίδα του στο Facebook (απαγορεύεται στη Ρωσία λόγω της ιδιοκτησίας του από τη Meta, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως εξτρεμιστική οργάνωση).

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ουκρανικός στρατός χρειάζεται εναλλαγή.

Η γενική κινητοποίηση έχει επανειλημμένα ανακοινωθεί και παραταθεί στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022, με τις αρχές της χώρας να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν τους άνδρες σε ηλικία στράτευσης να αποφύγουν τη στρατιωτική θητεία. Συγκεκριμένα, τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και τα ειδοποιητήρια επιστράτευσης μοιράζονται σε κρατικά ιδρύματα, στους δρόμους ή σε δημόσιους χώρους συγκέντρωσης. Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, ένας μεγάλος αριθμός ανδρών μένει κυριολεκτικά για μήνες στο σπίτι του για να αποφύγει την αποστολή του στην εμπόλεμη ζώνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κινητοποίηση έχει ήδη οδηγήσει σε πολυάριθμα σκάνδαλα. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν τακτικά ιστορίες για στρατιωτικούς που χρησιμοποιούν βία εναντίον πολιτών παραδίδοντάς τους τα χαρτιά πρόσκλησης, για άτομα ακατάλληλα για θητεία για λόγους υγείας που εμπίπτουν στην κινητοποίηση, καθώς και για βουλευτές και αξιωματούχους που την αποφεύγουν και μετακινούν τους γιους τους σε ηλικία στράτευσης στο εξωτερικό. Στις 23 Αυγούστου, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο στρατός του ζήτησε να εντείνει τις προσπάθειες κινητοποίησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.