Ουκρανία: Το Κίεβο παρέλαβε μια πρώτη συστοιχία HAWK από την Ισπανία

Το σύστημα έχει δραστικό βεληνεκές ως και 50 χιλιομέτρων σε μέγιστο ύψος 65.000 ποδών (20.000 μέτρων)

Ουκρανία: Το Κίεβο παρέλαβε μια πρώτη συστοιχία HAWK από την Ισπανία

Η Ουκρανία παρέλαβε την πρώτη συστοιχία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας μέσου βεληνεκούς HAWK («homing all the way killer») από την Ισπανία, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξίι Ρέζνικοφ, έπειτα από συνάντηση με την Ισπανίδα ομόλογό του Μαργαρίτα Ρόβλες στην Οδησσό.

Αναμένεται να παραληφθούν και άλλες συστοιχίες αυτού του συστήματος (Raytheon) από τα αποθέματα του ισπανικού στρατού, ενώ Ουκρανοί στρατιωτικοί ήδη εκπαιδεύονται στη χρήση τους στην Ισπανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύστημα, με δραστικό βεληνεκές ως και 50 χιλιομέτρων σε μέγιστο ύψος 65.000 ποδών (20.000 μέτρων), σχεδιασμένο στις ΗΠΑ, τέθηκε αρχικά σε υπηρεσία τα χρόνια του 1960 κι έχει εκσυγχρονιστεί επανειλημμένα. Στις περισσότερες χώρες μέλη του NATO, έχει πλέον παροπλιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.