ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρώην αξιωματούχος της CIA Λ.Τζόνσον: Παρομοιάζει τους Ουκρανούς αξιωματούχους με «ποντίκια πηδούν από τον Τιτανικό»

Πώς μπορείς να φύγεις από την Ουκρανία

Πρώην αξιωματούχος της CIA Λ.Τζόνσον: Παρομοιάζει τους Ουκρανούς αξιωματούχους με «ποντίκια πηδούν από τον Τιτανικό»

Ο συνταξιούχος αναλυτής πληροφοριών της CIA και πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Λάρι Τζόνσον παρομοίασε την Ουκρανία με τον Τιτανικό, καθώς Ουκρανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να διαφύγουν από τη χώρα για να αποφύγουν τον βέβαιο θάνατο στον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Το γεγονός ότι οι New York Times το αναφέρουν τώρα αυτό σας λέει πόσο άσχημη είναι η κατάσταση. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πάρτι τελείωσε», δήλωσε ο Τζόνσον στον οικοδεσπότη του Redacted Κλέιτον Μόρις το Σάββατο, αναφερόμενος σε ένα ασυνήθιστα ειλικρινές αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας που χαρακτηρίζει τους στρατολόγους της Ουκρανίας ως «απαγωγείς ανθρώπων» και περιγράφει λεπτομερώς τις σκληρές, διεφθαρμένες και παράνομες πρακτικές τους, από την κατάσχεση των διαβατηρίων των ανδρών που βρίσκονται σε πολεμική ηλικία μέχρι τις προσπάθειες στρατολόγησης διανοητικά αναπήρων.

«Αφορά μέρος μιας άλλης ιστορίας που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τα μέλη της Rada – του νομοθετικού σώματος. Προσπαθούν να φύγουν από την Ουκρανία. Για να βγεις λοιπόν από την Ουκρανία στα σύνορα πρέπει να δείξεις διαβατήριο. Έτσι, χωρίς διαβατήριο, δεν μπορείς να φύγεις», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Το γεγονός ότι οι Ουκρανοί νομοθέτες αναγνωρίζουν ότι το τέλος είναι κοντά, γι’ αυτό και προσπαθούν να φύγουν, είναι σαν εκείνη τη σκηνή από την ταινία Τιτανικός. Οι επιβάτες κινούνται προς μία κατεύθυνση, οι αρουραίοι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό συμβαίνει στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Οι αρουραίοι κατευθύνονται προς τις σωσίβιες λέμβους».

Το γραφείο του Ουκρανού προέδρου αναγκάστηκε να λάβει μέτρα νωρίτερα φέτος για να εμποδίσει αξιωματούχους και νομοθέτες να κάνουν «επαγγελματικά ταξίδια» στο εξωτερικό μετά από μια σειρά σκανδάλων που αφορούσαν διακοπές σε πολυτελή θέρετρα, ενώ οι απλοί Ουκρανοί είναι βυθισμένοι στις συγκρούσεις και προσπαθούν να επιβιώσουν. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο παραπονέθηκε ότι και αυτός εμποδίστηκε να φύγει από τη χώρα για σημαντικό «διπλωματικό έργο» και χαρακτήρισε την απόφαση να τον σταματήσουν «αντι-ουκρανική εκτροπή» που θα λειτουργήσει ως «πλήγμα στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας».

Ο πρόεδρος Ζελένσκι υπέγραψε νόμους για την παράταση του στρατιωτικού νόμου και της γενικής κινητοποίησης τον περασμένο μήνα, ενώ στις αρχές Δεκεμβρίου αναγνώρισε την ανάγκη για αλλαγές στο σύστημα κινητοποίησης ώστε να στρατολογηθούν ακόμη περισσότεροι στρατεύσιμοι. Την περασμένη εβδομάδα, η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας πρότεινε την κινητοποίηση επιπλέον 450.000-500.000 ατόμων, ένα έργο που ορισμένοι Αμερικανοί παρατηρητές είπαν ότι μπορεί να αποδειχθεί αδύνατο, καθώς η χώρα έχει ήδη ξεμείνει από άνδρες σε ηλικία μάχης.

Ο Λάρι Τζόνσον επανέλαβε αυτά τα συναισθήματα. «Πολλοί από αυτούς τους τύπους που αρπάζουν είναι στην ηλικία μου, ξέρετε 68, 58, δεν είναι ακριβώς στο άνθος της ζωής τους και δεν είναι σε θέση να πάρουν ένα σακίδιο 80 κιλών στην πλάτη τους και να τρέξουν 5-10 χιλιόμετρα», είπε.

«Συν τοις άλλοις, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν καμία στρατιωτική εμπειρία», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.