ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσία: Ουκρανικά drones ανατίναξαν ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ (βίντεο)

Έπληξαν δύο δεξαμενές πετρελαίου της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft με 26.000 κυβικά μέτρα καυσίμου

Ρωσία: Ουκρανικά drones ανατίναξαν ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Σμολένσκ (βίντεο)

Ουκρανικά drones έπληξαν «δύο δεξαμενές πετρελαίου» της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft, στις οποίες ήταν αποθηκευμένα «26.000 κυβικά μέτρα καυσίμου» στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης, την οποία οργάνωσε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU.

Από την επίθεση προκλήθηκαν μεγάλες πυρκαγιές και το προσωπικό των εγκαταστάσεων αναγκάστηκε να απομακρυνθεί.

«Η SBU συνεχίζει να καταστρέφει αποτελεσματικά στρατιωτικές υποδομές που παρέχουν καύσιμα στον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία», σχολίασε η πηγή. «Οι εγκαταστάσεις αυτές είναι και θα παραμείνουν απολύτως νόμιμος στόχος», κατέληξε.

Νωρίτερα τοπικοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη ρωσική περιφέρεια Σμολένσκ, ενώ πολίτες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους σε περιοχή της περιφέρειας Λιπέτσκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, αφού drone έπεσε σε βιομηχανικό πάρκο.

«Η περιφέρειά μας δέχεται και πάλι επίθεση από ουκρανικά drones», δήλωσε ο Βασίλι Ανοχίν, κυβερνήτης του Σμολένσκ, στο Telegram.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης του εχθρού εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων καυσίμων ξέσπασαν πυρκαγιές στις περιφέρειες Σμολένσκ και Γιάρτσεβο», πρόσθεσε ο ίδιος χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ξεχωριστά ο Ιγκόρ Αρταμόνοφ, κυβερνήτης της περιφέρειας Λιπέτσκ, δήλωσε ότι ένα drone έπεσε σε βιομηχανική ζώνη. Από το συμβάν δεν υπήρξαν τραυματίες, αλλά οι κάτοικοι της γύρω περιοχής αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο από ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.