ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ρωσική προέλαση στο Τσάσιβ Γιάρ ενώ όλοι «κοιτούν» το Ισραήλ

Στις αρχές Μαΐου υπολογίζεται η πιθανή ολοκληρωτική κατάληψη της πόλης

Ρωσική προέλαση στο Τσάσιβ Γιάρ ενώ όλοι «κοιτούν» το Ισραήλ

Όσο η Δύση έχει στραμμένη την προσοχή της στη Μέση Ανατολή, ανησυχώντας για την πιθανότητα μιας πλήρους σύγκρουσης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στο Τσάσιβ Γιαρ, έχοντας διεισδύσει στον βόρειο τομέα της πόλης.

Οι ρωσικές ομάδες εφόδου, με την υποστήριξη τεθωρακισμένων οχημάτων και της Αεροπορίας, μπόρεσαν να αποκτήσουν έδαφος σε πολλές περιοχές του Τσάσιβ Γιάρ ταυτόχρονα.

Οι μάχες εντείνονται στη συνοικία της οδού Ζελέναγια και σταδιακά πλησιάζουν στο κανάλι του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς.

Μεγάλο μέρος του ανατολικού Τσάσιβ Γιαρ έχει πλέον πέσει στα χέρια των Ρώσων ενώ στα βόρεια της πόλης ρωσική δύναμη Spetsnaz διείσδυσε στο συγκρότημα της τεχνικής σχολής και αυτή την στιγμή μάχεται κατά των Ουκρανών στην λεωφόρο Όλεγκ Κοσοβόχο, η οποία οδηγεί απευθείας στο κέντρο του αστικού συγκροτήματος.

Οι Ρώσοι τις τελευταίες ώρες ακολουθούν μία συγκεκριμένη τακτική: Πραγματοποιούν κύριες επιθέσεις από τον κεντρικό άξονα και ταυτόχρονα οι δυνάμεις τους προελαύνουν με σταθερό ρυθμό από βόρεια και νότια κατεύθυνση με σκοπό την υλοποίηση μίας διπλής υπερκέρασης.

Στην κεντρική κατεύθυνση οι Ουκρανοί αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τον κύριο όγκο των δυνάμεών τους και αδυνατούν να σταματήσουν τις πλευρικές προωθήσεις των Ρώσων.

Όλα δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιταχύνουν τον ρυθμό των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων ενώ ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως θέλουν να καταλάβουν την πόλη πριν τις 9 Μαΐου, δηλαδή πριν την παρέλαση για την «Ημέρα της Νίκης».

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση στο «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.