ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Σάλεχ αλ Αρούρι: Ποιος ήταν ο ηγέτης της Χαμάς που σκοτώθηκε στην έκρηξη στην Βηρυτό

Drone χτύπησε γραφείο της Χαμάς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού την Τρίτη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι

Σάλεχ αλ Αρούρι: Ποιος ήταν ο ηγέτης της Χαμάς που σκοτώθηκε στην έκρηξη στην Βηρυτό

Τρεις πηγές του Reuters ανέφεραν ότι από την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα την Τρίτη 2/1 στην Βηρυτό, σκοτώθηκε ο Σαλέχ Αλ-Αρούρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς.

Ο Σάλεχ αλ Αρούρι ήταν ιδρυτικό μέλος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς και μέλος της εξωτερικής ηγεσίας της οργάνωσης, έχοντας περάσει πάνω από μια δεκαετία εκτός των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών.

Το Ισραήλ έχει προηγουμένως ορκιστεί να επιτεθεί σε ηγέτες της Χαμάς εκτός των κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών, μεταξύ άλλων στο Λίβανο, το Κατάρ και την Τουρκία.

Εάν επιβεβαιωθεί ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισραήλ θα πρόκειται για την πρώτη επίθεση στη Βηρυτό από το 2006, ενώ η δολοφονία του κορυφαίου ηγέτη της Χαμάς σηματοδοτεί κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω αυξημένης έντασης μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ.

Τα συγχαρητήρια βουλευτή του Μ.Νετανιάχου

Ο βουλευτής του Λικούντ και πρώην διπλωμάτης Ντάνι Ντάνον σε ανάρτησή του στο Χ συνεχάρη τις Ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας για τη δολοφονία του Σάλεχ Αλ Αρούρι στη Βηρυτό, γράφοντας:

«Συγχαίρω τις IDF, τη Shin Bet, τη Μοσάντ και τις δυνάμεις ασφαλείας για τη δολοφονία του ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς Σάλεχ Αλ-Αρούρι στη Βηρυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όποιος συμμετείχε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα επικοινωνήσουμε μαζί του και θα κλείσουμε λογαριασμό μαζί του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.