ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σφοδρές μάχες στο Κρίνκι στη νότια όχθη του Δνείπερου – Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» τους Ουκρανούς με TOS-1A (βίντεο)

Οι λόγοι για τους οποίους οι Ρώσοι αδυνατούν να εξαλείψουν το προγεφύρωμα

Σφοδρές μάχες στο Κρίνκι στη νότια όχθη του Δνείπερου – Οι Ρώσοι «σφυροκοπούν» τους Ουκρανούς με TOS-1A (βίντεο)

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Κρίνκι στη νότια όχθη του Δνείπερου όπου οι Ουκρανοί έχουν δημιουργήσει ένα στέρεο προγεφύρωμα σε βάθος περίπου 8 χλμ. με τους Ρώσους να αδυνατούν  να το εξαλείψουν.

Τις τελευταίες ώρες οι Ρώσοι εξαπολύουν θερμοβαρικές ρουκέτες ΤΟS-1A και πλήττουν τις ουκρανικές θέσεις στη νότια όχθη δημιουργώντας μία πραγματική κόλαση.

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο ακόμα δεν ανησυχεί με την εξέλιξη των γεγονότων καθώς θεωρεί πως το έδαφος το οποίο κατέχουν οι Ουκρανοί δεν θα τους προσφέρει κανένα στρατηγικό πλεονέκτημα.

Οι Ουκρανοί δημιούργησαν το προγεφύρωμά τους στα μέσα του Οκτωβρίου.

Αυτό που θέλουν οι Ρώσοι να αποφύγουν είναι να μην φτάσουν οι Ουκρανοί στον αυτοκινητόδρομο Μ14.

Πάντως συνεχίζουν να προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το γιατί οι Ρώσοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με διαπιστευμένες πηγές, η κατάσταση έχει ως εξής:

1. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι σε θέση να αναπτύξουν ενισχύσεις στον Δνείπερο

2. Αυτές οι μονάδες υποστηρίζονται από μαζική χρήση πυροβολικού και drones, που σημαίνει πως υπήρξε η ανάλογη συγκέντρωση στην βόρεια όχθη.

3. Αποτρέπουν τις αντεπιθέσεις των Ρώσων με λογικές απώλειες..

Οι Ουκρανοί από την άλλη πλευρά δείχνουν ότι μπορούν να κερδίσουν έδαφος αλλά με σημαντικό κόστος.

Αυτό είναι στρατηγικά μη ωφέλιμο, αλλά ο Ζελένσκι χρειάζεται να παρουσιάσει μία επιτυχία για λόγους δημοσίων σχέσεων ανεξάρτητα με το τίμημα.

Για τους Ρώσους είναι σημαντικό να αποτραπεί η σχεδιαζόμενη ουκρανική προέλαση προς τον αυτοκινητόδρομο Μ14.

Το γεγονός ότι μπορεί να χαθεί κάποιο έδαφος λαμβάνεται υπόψη από τους Ρώσους ως προς τα πλαίσια της λεγόμενης «ελαστικής άμυνας».

Ο στόχος είναι να ελαχιστοποιήσουν οι Ρώσοι τις δικές τους απώλειες και να χτυπήσουν την ουκρανική δύναμη όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.

Δεδομένων των συνθηκών, μπορεί να υποτεθεί ότι η ρωσική διοίκηση έχει επίγνωση της σοβαρότητας της κατάστασης και έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να αποτρέψει την ουκρανική προέλαση προς τον αυτοκινητόδρομο Μ14. 

Ακόμα όμως κι αν επιτευχθεί ουκρανική πρόοδος, οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κερδίσουν κάτι παραπάνω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.