ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Τ.Μπάιντεν: «Ακλόνητη η στήριξή μας στο Ισραήλ» – Απειλές κατά Ιράν από το Τελ Αβίβ – Καταρρίψεις ιρανικών drones από Ισραήλ, ΗΠΑ και Ιορδανία

Καταδικάζει το δυτικό μπλοκ την επίθεση του Ιράν

Τ.Μπάιντεν: «Ακλόνητη η στήριξή μας στο Ισραήλ» – Απειλές κατά Ιράν από το Τελ Αβίβ – Καταρρίψεις ιρανικών drones από Ισραήλ, ΗΠΑ και Ιορδανία

Με μια ανάρτηση τοποθετήθηκε για πρώτη φορά από την στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ο Τζο Μπάιντεν λίγο πριν τις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι «η στήριξη των ΗΠΑ προς το Ισραήλ είναι ακλόνητη».

«Μόλις συναντήθηκα με την ομάδα εθνικής ασφαλείας για μια ενημέρωση σχετικά με την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ απέναντι στις απειλές από το Ιράν και τους συν αυτώ είναι ακλόνητη» γράφει ο Μπάιντεν στην ανάρτησή του.

Ισραηλινές πηγές, επικαλούμενες αξιωματούχους της Ιορδανίας αναφέρουν ότι «μαχητικά αεροσκάφη της Ιορδανίας κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά drones τα οποία ίπταντο πάνω από τη βόρεια και κεντρική Ιορδανία με κατεύθυνση προς το Ισραήλ».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάποια drones καταρρίφθηκαν στην πλευρά ιορδανική πλευρά της Κοιλάδας του Ιορδάνη και κατευθύνονταν προς το Ισραήλ και κάποια άλλα κοντά στα σύνορα Ιράκ- Συρίας.

Ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να καταρρίπτουν drones που εκτόξευσε το Ιράν για να πλήξει το Ισραήλ, ανακοίνωσε Αμερικανός αξιωματούχος:

 «Σύμφωνα με την ακλόνητη δέσμευσή μας για την ασφάλεια του Ισραήλ, οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή συνεχίζουν να καταρρίπτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύονται από το Ιράν με στόχο το Ισραήλ”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι δυνάμεις μας παραμένουν σε ετοιμότητα για την παροχή πρόσθετης αμυντικής υποστήριξης και για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή».

Ο ισραηλινός τηλεοπτικός σταθμός Channel 12, μεταδίδει δηλώσεις υψηλόβαθμου Ισραηλινού αξιωματούχου –τον οποίο δεν κατονομάζει- που υπόσχεται μια «δίχως προηγούμενο απάντηση» στην ιρανική επίθεση.

Σχεδόν ταυτόχρονα, αυτό επιβεβαιώθηκε από την πρώτη σχετική δήλωση κυβερνητικού στελέχους του Ισραήλ, του υπουργού Πολιτισμού της χώρας, Miki Zohar, ο οποίος σημείωσε ότι η αποψινή επίθεση εναντίον του Ισραήλ δίνει στην Ιερουσαλήμ το δικαίωμα να εξαπολύσει τη δική της ισχυρή επίθεση εναντίον του Ιράν.

«Το Ισραήλ έλαβε απόψε ευρεία διεθνή νομιμοποίηση για να χτυπήσει το Ιράν με πρωτοφανή δύναμη», αναφέρει σε δήλωσή του, προσθέτοντας ότι το «εξτρεμιστικό καθεστώς του Ιράν έβγαλε τα γάντια του» και ότι το Ισραήλ «δεν πρέπει να είναι χαλαρό απέναντι στο κεφάλι του φιδιού που εργάζεται για να καταστρέψει το Ισραήλ».

«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» τόνισε μέσω Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Πρόσθεσε ότι «Πρόκειται για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

Η Γαλλία «καταδικάζει», από την πλευρά της, την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, η οποία τόνισε πως επιδεινώνει την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή.

Η Βρετανία, τόνισε ο πρωθυπουργός της Ρίσι Σούνακ, επίσης καταδικάζει την «επικίνδυνη» επίθεση που εξαπέλυσε η Τεχεράνη και θα συνεχίσει να «προασπίζει την ασφάλεια του Ισραήλ».

«Στο πλάι των συμμάχων μας, εργαζόμαστε επειγόντως για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση για να αποτρέψουμε κλιμάκωση. Κανείς δεν θέλει να δει νέο λουτρό αίματος», τόνισε ο κ. Σούνακ, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

Η Ιταλία παρακολουθεί «με προσοχή και ανησυχία» την κατάσταση, τόνισε μέσω X ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Συνομίλησα με την πρόεδρο του (υπουργικού) συμβουλίου (σ.σ. την πρωθυπουργό Τζόρτζα Μελόνι ) και τον υπουργό Άμυνας (Γκουίντο Κροσέτο), η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε σενάριο», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.